Velg format

På lager
kr 419

Barn i by

Natur, helse og bevegelse i byer og bynære strøk
Hvordan kan barnehagebarn i byene få tilstrekkelige muligheter for bevegelses- og naturopplevelser når det stadig bygges tettere? Kan man egentlig bedrive friluftsliv i by? Kan bybarnehagebarn lære seg å bruke kart? Hvordan kan barna tilegne seg kunnskaper innenfor områdene miljø og teknikk? Er det gitt at alle barn i byen kommer fra kulturer hvor søndagene bli tilbrakt i turklær?

I denne boka beveger vi oss ut av barnehagen, gjennom botaniske hager, villnis og skoger, til fjæra og ut i verdensrommet. Vi ser på mulighetene som ligger i uteområdene i og rundt byer, og hvordan kulturelt mangfold kan berike arbeidet med fagområdene i barnehagene.

Målet med «Barn i by» er å synliggjøre for barnehagelærerstudenter, barnehagepersonell og utdannere hvordan by og byrom kan tas i bruk i fagområdene «Natur, miljø og teknologi», «Kropp, bevegelse, mat og helse» og «Kunst, kultur og kreativitet».

Redaktørene Kari Anne Jørgensen-Vittersø og Unni Vik har med seg bidragsyterne Synnøve S. Botnen, Anne Kristine Byhring, Emilie Foyn-Bruun, Bente Fønnebø, Màre Helander, Asbjørn Hov, Karen Marie Eid Kårby, Guri Langholm, Henrik Neegaard, Mari Sandbakken, Bushra Fatima Syed, Cato Tandberg, Trine Thoresen, Elly Herikstad Tuset og Steinar Øvreås.

Informasjon om boka

  • Sider: 320
  • Språk: Bokmål/Nynorsk
  • ISBN: 9788215040936
  • Utgivelsesdato: 18.06.2021
  • Bokgruppe: 215

Kari Anne Jørgensen-Vittersø

Kari Anne Jørgensen-Vittersø er førsteamanuensis ved Fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap. Institutt for friluftsliv, idrett og kroppsøving ved USN og førsteamanuensis ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier, Institutt for barnehagelærerutdanning ved OsloMet.
Mer informasjon om forfatteren

Unni Vik

Unni Vik er førsteamanuensis ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier, Institutt for barnehagelærerutdanning ved OsloMet.
Mer informasjon om forfatteren