Velg format

På lager
kr 409

Barnehagebarns kulturliv

Barn har rett til kunst og kultur i livet sitt - de har rett til å ha et kulturliv. Barnehagen og barnehagelærerne har et ansvar for å bidra til at denne rettigheten ivaretas. Denne antologien inneholder ny, forskningsbasert kunnskap om barnehagebarns kulturliv. Videre presenterer den leseren for fire innganger til hvordan barnehagen kan arbeide med barnekultur: oppdage, reflektere, utfordre og utvide.

I boka bidrar elleve forfattere til å belyse disse inngangene. Noen forfattere retter søkelyset mot konkrete barnekulturelle praksiser som leik og fortelling, andre gjennomfører teoretiske studier av barnekulturelle fenomener og strømninger.

Barnehagebarns kulturliv er tverrfaglig. Forfatterne har tilknytning til fagene norsk, drama, kunst og håndverk og pedagogikk. Boka er skrevet for studenter og forskere i barnehagelærerutdanningen, for ansatte i barnehagen og andre kulturinstitusjoner for barn.

Marit Holm Hopperstad har med seg bidragsyterne Hilde Merete Amundsen, Nina Scott Frisch, Åse Kristin Hungnes, Gro Anita Kamsvåg, Joakim Langfjæran, Kjersti Merete Langvik, Jørgen Moe, Christine B. Østbø Munch, Ingvild Olsen Olaussen og Marianne Betten Pedersen.

Informasjon om boka

  • Sider: 208
  • Språk: Bokmål, Bokmål/Nynorsk
  • ISBN: 9788215060651
  • Utgivelsesdato: 21.10.2022
  • Bokgruppe: 215
Marit Holm Hopperstad

Marit Holm Hopperstad

Marit Holm Hopperstad er professor i pedagogikk ved Dronning Mauds Minne høgskole i Trondheim. I tillegg er hun engasjert som professor 2 ved Mittuniversitetet i Sundsvall i Sverige, hvor hun er knyttet til forskergruppen Yngre Barn.
Mer informasjon om forfatteren