Velg format

På lager
kr 459

Barnevernets undersøkelse

3. utgave
Forfatterne presenterer hvordan barnevernets undersøkelse kan gjennomføres fra lovgrunnlaget og gjennom undersøkelsens ulike faser.
Når barnevernet mener at en bekymringsmelding om et barn skal føre til undersøkelse, stilles det krav til hvordan en slik undersøkelse skal gjennomføres. Forfatterne viser hvordan barnevernets undersøkelse skal gjennomføres på en slik måte at både beskrivelser, begrunnelser og vurderinger kommer tydelig fram. Undersøkelsesprosessen deles inn i informasjonsinnhenting, informasjonsbearbeiding og konklusjon.

Alle kapitlene er oppdatert i 3. utgave. I tillegg har det kommet til nye kapitler om å snakke med barn, om skjønnsutøvelse og om juridiske og organisatoriske rammer for undersøkelsen.

Informasjon om boka

  • Sider: 208
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215023519
  • Utgivelsesdato: 08.09.2014
  • Bokgruppe: 213

Bente Nes Aadnesen

Bente Nes Aadnesen er førsteamenuensis ved Institutt for sosialfag ved Universitetet i Stavanger. Hun har lang erfaring fra arbeid i barnevernsfeltet.
Mer informasjon om forfatteren

Eva Hærem

Eva Hærem er universitetslektor og prodekan for undervisning ved Universitetet i Stavanger. Hun er pedagog med hovedfag i sosialpedagogikk, og har lang erfaring fra arbeid i barnevernsfeltet
Mer informasjon om forfatteren