Velg format

kr 499
Forventet i salg 01.12.2020

Bearbeidelser

22. juli i ord og bilder

Informasjon om boka

  • Sider: 222
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215046129
  • Utgivelsesdato: 01.12.2020
  • Bokgruppe: 216
Hvordan har 22.juli blitt bearbeidet i ulike kunstneriske uttrykk? Hva har de ulike kunstartene betydd for forståelsen av det som skjedde? Hvorfor trenger vi billedkunsten, talekunsten, poesien, romanen og filmen for å bearbeide en traumatisk hendelse?

Bearbeidelser er en bok om og med kunstneriske bearbeidelser av 22.juli. Målet med boken er å synliggjøre og reflektere over hvordan terrorhendelsene i Norge 22.juli har blitt behandlet og bearbeidet. Boken viser et stort utvalg av den kunsten som har blitt laget etter 22. juli som på ulike måter er bearbeidelser av hendelsen: fotografier, malerier, tegninger, installasjoner, minnesmerker, poesi og utdrag fra ulike typer tekster. I tillegg inneholder boken analyser av ordene og kunsten, skrevet av fagfolk fra mange ulike felt. Forfatterne får blant annet fram hvordan de ulike kunstformene behandler selve traumet ulikt, på hvilken måte tiden spilte inn på uttrykkene som ble valgt og hvordan det store vi-et både ble konstituert og samtidig problematisert.

Anne Gjelsvik

Anne Gjelsvik er professor i filmvitenskap ved Institutt for kunst og medievitenskap NTNU, for tiden jobber hun med forskningsprosjektet Face of Terror: Understanding Terrorism from the Perspective of Critical Media Aesthetic som denne boken vil bli et av mange resultater av. Hun har skrevet flere bøker, blant annet Hva er film,og er fast bidragsyter i filmtidsskriftet Montages.no. I 2017 mottok hun Norsk filmkritikerlags hederspris Budbringeren for sitt virke som formidler av film og filmkunnskap.
Mer informasjon om forfatteren