Velg format

På lager
kr 629

Den glemte skriften

Gotisk håndskrift i Norge
Dette er en både pedagogisk og vakker lærebok som gjør det mulig å lese alle typer tekster skrevet med gotisk skrift.
Ved hjelp av en rekke autentiske teksteksempler, transkripsjoner og fyldige forklaringer, presenterer forfatteren skriftens bruk og oppbygning. Boken inneholder 60-70 ulike dokumenter fra 1800-tallet og bakover til ca. 1600. Tekstene spenner fra store begivenheter i norgeshistorien til hverdagslivet til vanlige folk. Boken tar også for seg skriftens og skriveferdighetenes utvikling i Norge.

"... i sannhet et imponerende prosjekt, og det er løst med bravur: 'Den glemte skriften' er et praktverk i alle betydninger av ordet. Den fungerer strålende som lærebok, den skildrer en viktig og glemt del av kulturhistorien - og den tilbyr et ganske overveldende møte med historien sånn som den egentlig framtrer for ettertida."
Trygve Riiser Gundersen, DAGBLADET

"Den representerer - både av tekniske og pedagogiske grunner - et stort fremskritt fra de eldre lærebøkene i emnet. Men så er Den glemte skriften også en bredt anlagt kulturhistorisk fremstilling. .... Den er - om man vil - en innføring i en forsømt del av kommunikasjonshistorien." Ernst Bjerke, FORTID

"Hva er det så som gjør at nivået er så mye høyere enn ved andres tidligere utgivelser? Det er spesielt tre ting: Omfang, farger og pedagogisk formidlingsevne. ... Resultatet er blitt optimalt."
Are S. Gustavsen i GENEALOGEN

"Oppsummert er dette ei praktfull bok som er behagelig å lese, og som gir svar på det meste en måtte lure på om gotisk handskrift." Kristian Hunskaar, HISTORISK TIDSSKRIFT

ÅRETS VAKRESTE BOK: GULL OG SØLV TIL "DEN GLEMTE SKRIFTEN"!
Hvert år kårer Grafill årets vakreste bøker. "Den glemte skriften" har vunnet gull i spesialkategorien for typografi ("En uovertruffen typografisk sikkerhet parret med komposisjonsmessig dristighet...") og sølv i kategorien Fakta og oppslag ("... vakker og dristig ... Fleksibel, men likevel stram design.").

Informasjon om boka

  • Sider: 240
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215002026
  • Utgivelsesdato: 20.04.2007
  • Bokgruppe: 227

Knut Johannessen

Knut Johannessen er assisterende direktør ved Riksarkivet og har i 25 år holdt kurs i gotisk håndskrift både ved Universitetet i Oslo og ved Statens bibliotekhøgskole.
Mer informasjon om forfatteren