Velg format

På lager
kr 319

Din musikalske kapital

2. utgave
Hva er vår musikalske kapital?

· Hvis jeg sier at alle mennesker er født musikalske, hva sier du da?
· Hvis jeg sier at kunnskapen om hva musikk egentlig er for mennesket, i stor grad er en hemmelighet, hva tenker du om det?

Musikk er ikke bare en kunstart fremført av spesialiserte utøvere. Mennesker har til alle tider brukt musikken som superkraft i hverdagen for å gjøre livet lengre og bedre.

Musisering - som også kan være å lytte til musikk - binder oss sammen: Det koordinerer oss, øker vår empati og gjør oss målrettet og sterkere sammen. Musisering bidrar til kommunikasjon mellom generasjoner. Livsviktig tilknytning og videreføring av kultur og historier skjer gjennom musisering. Identitet bygges, og fotfeste skapes. I tillegg kan musisering gi oss utløp for vanskelige følelser på en trygg måte. Det er tryggere å synge rundt leirbålet enn å slåss.

Din musikalske kapital er skrevet til alle som elsker musikk, og til alle som er nysgjerrige på musikkens plass i livene våre. Boka er også skrevet med tanke på musikkfaget i utdanning av nye pedagoger. Spesielt i denne utgaven er nye kapitler om absolutt gehør og musikk i krisetider - koronapandemien.

Informasjon om boka

  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215053912
  • Utgivelsesdato: 17.06.2021
  • Bokgruppe: 893

Nora Bilalovic Kulset

Nora Bilalovic Kulset har doktorgrad i musikkvitenskap fra NTNU. Hun forsker bl.a. på folks musikalske identitet. Kulset er en utpreget forskningsformidler som brenner for å gjøre akademisk ervervet kunnskap tilgjengelig og brukelig for profesjonsutøveren.
Mer informasjon om forfatteren