Choose format

In stock
NOK 389

De norske fotballtalentene

Hvem lykkes og hvorfor?

Født sånn eller blitt sånn: Hva er talent?

– Mange av spillerne som vi oppfatter som talentfulle i ung alder ender sjelden opp som profesjonelle spillere, sier Stig Arve Sæther, forfatter av «De norske fotballtalentene». Han mener vi leter etter fotballtalentene på feil måte.

Les intervju med Stig Arve Sæther på Ublogg

Anmeldelse

De norske fotballtalentene – Hvem lykkes og hvorfor?

fotballtreneren.no 

Fotball er den mest populære idretten i verden, både når det gjelder antallet utøvere og publikumsinteresse, og er den idretten i Norge som aktiviserer flest barn og ungdommer.
Mange drømmer om en proffkarriere. Noen klarer det, de fleste ikke. Hvilke faktorer - på og utenfor fotballbanen - kan forklare hvem som blir profesjonelle fotballspillere? Hvilken betydning har for eksempel klubb, trener, foreldre og skole? Hva betyr treningsmengde, motivasjon og opplevelse av eget talent? Hva er utviklende for karrieren, hvilke utfordringer finnes ved overgangen fra junior til senior, og hvordan oppleves det å plutselig være i medienes rampelys?

«De norske fotballtalentene» oppsummerer funnene fra et prosjekt hvor forskere har fulgt de mest talentfulle spillerne innenfor ett årskull over en 10-årsperiode, fra ungdomsårene til den profesjonelle fotballen. Boka gir et unikt innblikk i utfordringene og fasene som preger ungdomsfotballen, og diskuterer hvordan aktører rundt spilleren - både alene og i interaksjon - kan påvirke utviklingen.

Detailed information

  • Pages: 184
  • Language: Norwegian
  • ISBN: 9788215028033
  • Publication date: 06.02.2017
  • Book group: 214

Stig Arve Sæther

Stig Arve Sæther er førsteamanuensis i Idrettsvitenskap ved Institutt for sosiologi og statsvitenskap, NTNU. Hans primære forskningsfelt er ungdomsidrett og talentutvikling, spesielt knyttet til fotball. Sæther har publisert en rekke fagfellevurderte artikler i internasjonal tidsskrift, og er også en aktiv blogger og medieformidler om norske fotballtalenter.
More about the author