Choose format

In stock
NOK 519

En bok om nynazister

Hvorfor trekkes folk mot høyreekstreme miljøer? Og hva får mennesker til å krysse grensen fra hatprat til vold?

En bok om nynazister ble utgitt første gang i 2001, samme år som drapet på Benjamin Hermansen. Boken tar oss med inn i det nynazistiske miljøet i Norge på 1990-tallet og bygger på forfatterens eget feltarbeid. Den utgjør et stykke pionerarbeid på voldelig høyreekstremisme og har hatt stor betydning både for den akademiske og allmenne forståelsen av fenomenet.

I dag, 20 år senere, er vi i en annen virkelighet. Det nynazistiske miljøet er svekket. Men høyreekstremismen er ikke forsvunnet, som terrorhandlingene til Breivik og Manshaus viser. Den har bare endret form. Antisemittismen som kjennetegnet nynazistene, er i stor grad erstattet med islamofobi. Internett har blitt den viktigste radikaliseringsplattformen. Samtidig har deler av det høyreekstreme tankegodset blitt mer «mainstream», og det offentlige ordskiftet har blitt polarisert. Dette gjør det viktigere enn noen gang å forstå forholdet mellom fordomsfulle ord og ekstreme handlinger.

En bok om nynazister gir innsikt i nynazistmiljøets historiske utvikling fram til tusenårsskiftet, deltagernes ideologi og deres verbalisering av kategorier som kjønn, klasse, nasjon, rase og vold. Boken er uvurderlig lesning for alle som ønsker å forstå høyreekstremisme.

Denne gjenutgivelsen innledes med nye forord av Katrine Fangen og Anne Bitsch.

Detailed information

  • Pages: 376
  • Language: Norwegian
  • ISBN: 9788215000824
  • Publication date: 05.06.2001
  • Book group: 224

Katrine Fangen

Katrine Fangen er professor i sosiologi ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi ved Universitetet i Oslo. Fangen har særlig forsket på migrasjon, nasjonalisme, rasisme, høyreekstremisme og radikalisering. Hun mottok Kongens gullmedalje for fremragende yngre forskere for sin doktoravhandling.
More about the author