Choose format

In stock
NOK 339

En del elementære logiske emner

11. utgave

Omtaler:

  • Landets viktigste bok i etterkrigstiden
    En del elementære logiske emner er intet mindre enn logisk verneplikt for alle studenter i demokratiets tjeneste. Bernt Hagtvet hyller Arne Næss' innføringsbok i logikk. 

En kort og sylskarp introduksjon til semantikk og debattlære.

En del elementære logiske emner har som formål å skjerpe leserens sans for bruken av språket og er en kort og sylskarp introduksjon til semantikk og debattlære. Arne Næss definerer hva tolkning, presisering, enighet og definering er, og presenterer sin berømte saklighetslære.

Næss ser klar tanke og klar tale som demokratiets viktigste redskaper, og denne lille boken har med rette fått klassikerstatus i arbeidet for å fremme dette.

Boken ble første gang utgitt i 1947, og foreligger nå i 11. utgave.

"den viktigste boken i Norge etter krigen" Bernt Hagtvet, Aftenposten.

Detailed information

  • Pages: 138
  • Language: Norwegian
  • ISBN: 9788200013839
  • Publication date: 01.10.2003
  • Book group: 217

Arne Næss

Arne Næss er filosof. Han har skrevet et stort antall fagbøker og lærebøker. En rekke av dem er oversatt til flere språk. Internasjonalt er han best kjent for å ha etablert den dypøkologiske bevegelsen.

Arne Næss (1912-2009) var en av Norges fremste filosofer. Han skrev et stort antall fagbøker og lærebøker. En rekke av dem er oversatt til flere språk. Internasjonalt er han best kjent for å ha etablert den dypøkologiske bevegelsen. I Norge har flere av hans bøker klassikerstatus.
More about the author