Choose format

In stock
NOK 399

Evighetsmennesket

Om teknologi, vitenskap og udødelighet
Hva er et menneske som ikke dør?

Drømmen om udødelighet har fått en renessanse de siste årene. Målet til mange av entreprenørene bak - som vi kanskje kan kalle udødelighetsaktivister - er å forhindre aldring, og utsette døden. Aller helst på varig basis.

Ved å ta opp kampen mot selve døden er udødelighetsaktivistene med på å utfordre grunnleggende kulturelle ideer knyttet til hva det vil si å være menneske. For hva er et menneske som ikke dør? Og hvis vi finner en måte å overleve døden til vår biologiske kropp - hva er det egentlig som overlever?

I Evighetsmennesket gir forfatter Annelin Eriksen oss en kulturanalytisk gjennomgang av ledende udødelighetsbevegelser i USA, Europa og Russland. Hvor kommer dette behovet for å leve evig fra? Hvordan ser man for seg at menneskelig bevissthet kan overføres eller transcendere fra biologi til teknologi?

Boka starter dypt inne i Vermonts skoger. Her får du møte et høyprofilert udødelighetsprosjekt: den humanoide roboten Bina48.

Detailed information

  • Language: Norwegian
  • ISBN: 9788203413131
  • Publication date: 06.12.2023
  • Book group: 881
Annelin Eriksen

Annelin Eriksen

Annelin Eriksen er professor i sosialantropologi ved Universitetet i Bergen. Eriksen har forsket på globale religiøse bevegelser, kjønn, sosial og kulturell endring, fremtid og kosmologi. Siden 2019 har hun arbeidet etnografisk med transhumanisme og udødelighetsbevegelser i USA.
More about the author

Charlotte Grundt

More about the author