Choose format

In stock
NOK 199

Fargofanten

Jenny og Jakob
Jenny og Jakob leker i sandkassen og har det kjempemorsomt! Helt til noen store skolejenter kommer forbi og ler av dem. De er ikke egentlig slemme, men Jenny tenker plutselig at hun er liten, dum og barnslig. Hun tenker og at den fine byen de har bygget, bare er rotete og dum. Mens Jenny sitter i sandkassen og nesten gråter, kommer det plutselig en rødoransjelilla fargofant stormende ut mellom ripsbuskene!

Fargofanten er en av sju bøker for barn om helt vanlige følelser. I bøkene møter vi Jenny og Jakob. Jenny er en jente som går i barnehage og Jakob er tøykaninen hennes.

Jenny og Jakob bøkene er en morsom serie for alle barn, som fokuserer på følelser og tanker - helt vanlige følelser og tanker! Bøkene tilbyr barna et språk for å snakke om følelser, og gjennom samtale om bøkene kan de voksne rundt barna hjelpe dem å forstå følelsene sine. Bøkene er ypperlige verktøy for pedagoger, som ønsker å jobbe med forebyggende psykisk helsevern for små barn.

I denne boken lærer Jenny og Jakob om selvfølelse. Og de lærer om hvordan noen mennesker kan få deg til å føle deg veldig liten og dum.

I likhet med de andre bøkene i serien om Jenny og Jakob er det en faktatekst bakerst i boka, skrevet direkte til barna, om følelser. Faktateksten forklarer og setter ord på temaet som blir tatt opp i fortellingen. Kombinasjonen av fortelling og fakta formidler kunnskap om temaet på en god måte for små barn. Helt til slutt er det en fagtekst til de voksne. Her er det informasjon knyttet til hver bok og hvert tema, tips til hvordan en kan snakke med barn om akkurat dette temaet, ting det er viktig å tenke på når man skal snakke om akkurat disse følelsene, og forslag til hvordan bøkene og tekstene kan brukes i hverdagen.

Serien om Jenny og Jakob er skrevet for barn i barnehagealder og i småskolen.

Arnhild Lauveng har skrevet og illustrert bøkene. Hun er spesialist i klinisk samfunnspsykologi.

Detailed information

  • Pages: 58
  • Language: Norwegian
  • ISBN: 9788215022093
  • Publication date: 05.12.2013
  • Book group: 225

Arnhild Lauveng

Arnhild Lauveng (f.1972) er utdannet cand. psychol. fra Universitetet i Oslo, spesialist i klinisk samfunnspsykologi og har phd fra Universitetet i Oslo. Hun har erfaring med klinisk arbeid med barn, unge og voksne, er en aktiv foredragsholder og arbeider i dag som forsker ved Nasjonalt senter for Erfaringskompetanse.
More about the author