Choose format

NOK 299
Expected 6/21/24

Fjellets filosofi

Fjell. Er du en av dem som bare ved å lese ordet, kjenner suget? Ser for deg Jotunheimen, Hallingskarvet, Matterhorn eller Mount Everest? Du bare må ut og opp.

Fjellsport var en smal sport for overklasse-gærninger, men har blitt en aktivitet stadig flere av oss driver med, enten det er med lærstøvler, klatresko eller svinedyre randostøvler på føttene.

Hvorfor tiltrekkes så mange mennesker av fjelltoppene? Hva er spesielt ved fjellene, ved det å være i dem og det å nå toppen?

«Because it's there», var svaret George Mallory ga i 1923 på spørsmålet om hvorfor han måtte opp på Mount Everest. Han kom aldri tilbake derfra.

Filosofien har mange interessante perspektiv på møtene mellom mennesker og fjell. Fjellenes filosofi gir innsikt i flere av dem. Den rommer både miljøfilosofi, eksistensialisme, etikk, estetikk, idehistorie og fenomenologi.

Denne lille boken retter seg mot alle dem som vil forstå mer av suget mot fjellet. Les den hjemme i sofakroken eller når du endelig kryper ned i soveposen og skrur på hodelykten i det lille teltet der oppe i mørket.


Gunnar Karlsen er en dreven klatrer og førsteamanuensis i filosofi ved Universitetet i Bergen. I boken deler han raust både på filosofiske perspektiver og på egne fjellerfaringer.

Detailed information

  • Language: Norwegian
  • ISBN: 9788215071268
  • Publication date: 21.06.2024
  • Book group: 803

Gunnar Karlsen

Gunnar Karlsen er en dreven klatrer og skikjører og førsteamanuensis i filosofi ved Universitetet i Bergen.
More about the author