Choose format

In stock
NOK 479

Great by Choice

hvorfor noen virksomheter blomstrer til tross for usikkerhet, kaos og (u)flaks
Ti år etter den verdensomspennende bestselgeren "Good to Great" er Jim Collins tilbake med en ny banebrytende studie. Denne gangen handler det om hvorfor noen virksomheter blomster til tross for usikkerhet, kaos og (u)flaks.
Sagt om boken:
«Denne velskrevne boken er et must for alle som vil forstå hvordan virksomheter kan lykkes på tross av usikre og turbulente omgivelser. Basert på et omfattende forskningsarbeid avliver Jim Collins og Morten T. Hansen en rekke myter rundt hva som skaper fremragende resultater. For eksempel krever ikke raske og dramatisk endringer i omgivelsene automatisk raske beslutninger og handlinger. Likeledes kjennetegnes ikke godt lederskap bare av risikovillighet og visjoner; det handler vel så mye om disiplin, systematiske fakta, og en god dose paranoia. Nordmannen Morten T. Hansen bruker Roald Amundsen og kappløpet til Sydpolen som et illustrerende eksempel. Men som for Amundsens ekspedisjon finnes det ingen rask løsning for virksomheter som forsøker å lykkes under usikre og til dels kaotiske forhold. Men konseptene i denne boken vil kunne være en uvurderlig ledetråd.»
Even Bolstad - daglig leder av HR Norge

Ti år etter den verdensomspennende bestselgeren "Good to Great" er Jim Collins tilbake med et nytt banebrytende arbeid. Denne gangen stiller han spørsmålet: Hvorfor blomstrer noen virksomheter til tross for usikre og turbulente omgivelser når andre ikke gjør det? Basert på ni års forskning, systematiske analyser og engasjerende historier, oppsummerer Collins og hans kollega Morten T. Hansen prinsippene for å utvikle fremgangsrike virksomheter i uforutsigbare tider preget av høy endringstakt.

"Great by Choice" skiller seg fra Collins tidligere arbeider ved at den ikke bare fokuserer på prestasjoner, men også på de ustabile og uforutsigbare forholdene som dagens ledere møter.
Sammen med et team på over 20 forskere har Collins og Hansen studert selskaper som har oppnådd fremragende resultater. Dette er virksomheter som ikke bare har overlevd turbulente tider, men som også oppnådde minst 10 ganger bedre resultater enn bransjegjennomsnittet over en 15-årsperiode. Disse «10-X selskapene» er sammenlignet med et nøye utvalg av selskaper som ikke oppnådde tilsvarende resultater.

Resultatene fra studien ga mange overraskelser. Som f.eks.:
* De beste lederne tok ikke større risiko, var ikke mer visjonære og mer kreative enn lederne i sammenligningsselskapene. Derimot var de mer disiplinerte, mer faktaorienterte og mer paranoide.
*Innovasjon i seg selv viser seg ikke å være trumfkortet i en kaotisk og usikker verden. Viktigere er evnen til å skalere innovasjonen og blande kreativitet med disiplin.
* Å tro at ledelse i en verden i rask endring alltid krever «raske beslutninger» og «rask handling» er en sikker vei til skifteretten.
* Fremragende selskaper forandret seg i mindre grad som en reaksjon til radikalt endrede omgivelser enn sammenligningselskapene.

Forfatterne utfordrer konvensjonell kunnskap med tankevekkende og samtidig praktiske konsepter. De inkluderer: 10-Xere; Tremilsmarsjen; Skyt først prøveskudd, så kanonkuler; Lede over dødslinjen; Zoome ut for deretter zoome inn; og SMoK oppskriften.

I det siste kapitlet presenterer Collins og Hansen sin mest provoserende og originale analyse. Der definerer, kvantifiserer og analyserer de flaksens rolle. De fremragende selskapene i studien og deres ledere var ikke mer heldige enn sammenligningsselskapene. Derimot fikk de klart større avkastning på sin flaks.

I sum viser forfatterne på en overbevisende måte at selv i en kaotisk og usikker verden er fremragende virksomhet et valg og ikke flaks.

Sagt om Jim Collins og "Good to great".
«Jim Collins ... er den mest innflytelsesrike nålevende ledelsestenkeren»
-Fortune

«En bok toppledere ikke venter med å kjøpe»
-USA Today

«For denne guruen er ingen spørsmål for store»
-New York Times.

Detailed information

  • Pages: 280
  • Language: Norwegian
  • ISBN: 9788215021072
  • Publication date: 19.10.2012
  • Book group: 222
  • Translator: Henning Kolstad

Jim Collins

JIM COLLINS er forfatter eller medforfatter av 6 bøker som til sammen har solgt i over 10 millioner eksemplarer. Dette inkluderer bestselgerne Good to Great og Built to Last. Collins startet sin forsknings- og undervisningskarriere ved Standford Graduate School of Business. Der mottok han utmerkelsen «Distinguished Teaching Award» i 1992. Han arbeider i dag ved sitt laboratorium for management-forskning i Boulder, Colorado. Der deler han tiden sin mellom forskning, undervisning og konsulentarbeid for både privat og offentlig sektor.
More about the author

Morten T. Hansen

MORTEN T. HANSEN er professor ved University of California, Berkeley (School of Information) og ved INSEAD. Han var i flere år professor ved Harward Business School. Hansen har en PhD-grad fra Stanford Graduate School of Business, der han var Fulbright-stipendiat. Han har tidligere gitt ut boken Collaboration og vunnet Administrativ Science Quarterly¿s pris for eksepsjonelle bidrag til organisasjonsstudiefeltet. Hansen har tidligere jobbet for Boston Consulting Group. Han påtar seg konsulentoppdrag og holder foredrag for virksomheter verden over. I 2012 mottok han HR Norge sin HR pris.
More about the author