Choose format

In stock
NOK 299

hva er MEDIEVITENSKAP

«hva er MEDIEVITENSKAP» - vår tids viktigste fag eller en god unnskyldning for å bruke tiden på noe morsomt?
Et ungt fag, et bredt nedslagsfelt og en ofte tett relasjon til samfunnets mange endringer - medievitenskapen støter på andre utfordringer enn de fleste andre menneskevitenskapene. For hva svarer en medieviter når folk spør: Hva er bra tv? Hva er det som påvirker oss, og hvor skadelig er fiksjonsvold? Blir vi mer demokratiske av Internett - eller blir vi avhengige? Og hvorfor blir svarene fra medieviterne som de blir?

Boken gir en engasjert og velskrevet introduksjon til et uoversiktlig og besnærende fagfelt.

"Espen Ytreberg besvarer veloplagt det spørgsmål, som bogens titel stiller. I løbet af 142 små (?) sider får læseren en hurtig, men også grundig oversigt over de vigtigste områder i faget. Niveauet er indførende, og bogen ville egne sig til det første semester på en medieuddannelse (?) Bogens metode er en vellykket kobling af en beskrivelse af faget medievidenskab og en beskrivelse af fagets genstandsområde, medier, og begge er historisk organiserede inden for hvert af bogens fem hovedkapitler. Fagets udvikling ses dermed i tæt sammenspil med mediernes udvikling og også med den samfundsmæssige og kulturhistoriske kontekst."
Jørgen Riber Christensen, Mediekultur

Detailed information

  • Pages: 144
  • Language: Norwegian
  • ISBN: 9788215012308
  • Publication date: 01.12.2008
  • Book group: 220

Espen Ytreberg

Espen Ytreberg (født 1964) er professor i medievitenskap ved Universitetet i Oslo. Han har utgitt flere bøker, blant annet «Brede smil og spisse albuer. Hvordan fjernsynet overtaler» (2000) , «Medie- og kommunikasjonsteori» (2006) og «hva er MEDIEVITENSKAP» (2010).
More about the author