Choose format

In stock
NOK 379

Kunsten å formidle forskning

En skriveguide for fagfolk
Ønsker du å formidle forskningsbasert kunnskap? Vil du bli enda bedre til å skrive klart, men også kreativt? Har du lyst til at flere skal få innsikt i det du forsker på og brenner for?

Kunsten å formidle forskning er en håndbok for deg som vanligvis skriver akademiske tekster beregnet på fagfeller, men som ønsker å formidle faget ditt til et større publikum. Den tradisjonelle akademiske skrivemåten fungerer dårlig når man skal skrive bøker som skal nå bredt ut eller kronikker for vanlige avislesere. Da må man bruke en annen form, den dialogiske stilen. Nestor i godt språk, Aage Rognsaa, gir de konkrete skriverådene du trenger når et fag skal formidles til de som ikke allerede er innviet i fagkretsens innerste kammer. En rekke av skriverådene kan også brukes om du skriver for studenter og vil at de skal forstå betydningen av forskningen og faget. Her lærer du blant annet:

· hvordan du kan vekke lesernes interesse
· hva som er klart språk, og hva som er et kreativt språk
· hvordan du kan finne den optimale strukturen som passer for ditt stoff
· hvilke virkemidler de beste forskningsformidlerne benytter seg av
· hva en skikkelig god metafor kan gjøre for formidling av forskning

Boka har en rekke eksempler, valgt fra forskningsformidlingens øverste hylle. Blant andre: Matthew Walker, Daniel Kahneman, Malcolm Gladwell, Giulia Enders, Anders Johansen, Anne Sverdrup-Thygeson, Erling Sandmo, Toril Moi og Dag O. Hessen.

"Kjøp boka til Rognsaa som en tidlig julegave til dere selv - og få dermed inspirasjon til å gå i gang med formidling til en større almennhet!"
Aasne Jordheim, Forskerforum

"Rognsaa har (...) et vell av gode råd for å gjøre en tekst om forskning klarere og mer spennende å lese for en ikke-ekspert [...] Jeg anbefaler [boka] for forskere som ønsker å gjøre alle sine tekster mer ryddige og forståelige, men også mer engasjerende."
Sissel Lie, Prosa #2 2021

Detailed information

  • Pages: 168
  • Language: Norwegian
  • ISBN: 9788215041148
  • Publication date: 05.10.2020
  • Book group: 226

Aage Rognsaa

Aage Rognsaa er cand. philol., språkkonsulent og tidligere førstelektor i norsk. Han har holdt utallige skrivekurs om formidling og godt språk, for studenter, organisasjoner, for folk i næringslivet, for de som jobber i offentlige etater og for akademikere.
More about the author