Choose format

In stock
NOK 549

M & A

En praktisk innføring
«M and A» gir en praktisk og strukturert innsikt i transaksjoner - et område mange advokater jobber med eller berører. Forretningsområdet transaksjon er mer enn noe annet et utpreget praktisk håndverk, og dreier seg oftest om salg og kjøp av selskaper eller virksomhet.

Gjennom en pedagogisk fremstilling, med praktiske eksempler, tips og innsiktsfulle illustrasjoner, inviterer boken leseren på en systematisk og grundig reise gjennom livssyklusen til en slik oppkjøpsprosess. Leseren får innsikt i forberedelsesstadiet til gjennomføring av prosessen, og på veien er man blant annet innom verdsettelse, analyse og budgivning, selskapsgjennomgang (due diligence) samt utforming og forhandling av kjøpsavtale med støttedokumenter.

Boken, som også tar for seg særemner som finansiering og private equity, kombinerer en sjelden innsikt i juridiske, finansielle samt skatte- og regnskapsmessige forhold. Dette presenteres i en praktisk sammenheng. I tillegg passer boken perfekt til praktikeren som jobber med eller kunne tenke seg å jobbe med forretningsjuss, finansiell eller kommersiell analyse, investering, meglervirksomhet, revisjon og regnskap, offentlig forvaltning eller domsutøvelse, eller generell transaksjonsrådgivning.

Utover å være økonom og autorisert finansanalytiker er bokens forfatter en erfaren og ettertraktet transaksjonsadvokat med utstrakt arbeidserfaring fra både Norge og USA.

Detailed information

  • Language: Norwegian
  • ISBN: 9788215043814
  • Publication date: 19.03.2020
  • Book group: 893
Harald Blaauw

Harald Blaauw

Harald Blaauw, cand.jur. fra Universitetet i Bergen og LL.M. fra University of Pennsylvania Law School, er senioradvokat i transaksjonsavdelingen til advokatfirmaet Schjødt. Han arbeider primært med selskapsrettslig rådgivning, fusjoner, oppkjøp, salg og transaksjonsstøtte innen alle markedssegment. Blaauw er også autorisert finansanalytiker, utdannet økonom fra Wharton, og har en MBA med fordypning i finans fra Norges Handelshøyskole.
More about the author