Choose format

In stock
NOK 519

Norsk filmhistorie

Spillefilmen 1911 - 2011
«Norsk filmhistorie» er en samlet framstilling av den norske spillefilmens historie, fra produksjonen virkelig startet i 1911 og fram til i dag. Gunnar Iversen gir oss lange linjer, korte glimt, gode analyser og spennende fortellinger fra filmens verden. Vi får innblikk i sjangerutvikling, bransjeutfordringer, filmpolitikk og rammebetingelser, men i denne boka er det filmene selv som spiller hovedrollen.
Norsk film er inne i en spennende tid og har opplevd et stort løft de siste årene, fra publikum og bevilgende myndigheter, og i form av prestisjetunge priser i utlandet. Veien fram til dagens situasjon er imidlertid en spennende fortelling, full av overraskelser og skuffelser, glemte mesterverk og tider preget av motgang.

«Norsk filmhistorie er ein glimrande gjennomgang av hundre år med norsk film»
Alf Kjetil Walgermo, Vårt land

«[Gunnar Iversen] arbeider seg kløktig gjennom tiår for tiår, og veksler smidig mellom handlingsreferater, tendensanalyse og filmpolitikk. Iversen har en uanstrengt pedagogisk stil med rom for både kuriositeter og filmteoretiske referanser. Ja, boken vil egne seg like godt for den opplyste allmennhet som for studenter»
Ingunn Økland, Aftenposten

Detailed information

  • Pages: 368
  • Language: Norwegian
  • ISBN: 9788215019437
  • Publication date: 25.11.2011
  • Book group: 214

Gunnar Iversen

Gunnar Iversen er professor i filmvitenskap ved Institutt for kunst- og medievitenskap ved NTNU i Trondheim. Han er spesielt opptatt av norsk filmhistorie og dokumentarfilm, og har en rekke utgivelser på området, både norske og internasjonale.
More about the author