Choose format

In stock
NOK 499

Organisasjonsmytologi

Eventyrroller i det mellommenneskelige samspill
«Organisasjonsmytologi» er en spenningsmettet fagbok som viser hvordan mytologi påvirker måten vi opplever andre mennesker på.
Ved å kombinere moderne dybdepsykologi med visdom fra eventyr og mytologi, tegnes bildet av arketypiske rollefantasier som forklarer mellommenneskelig samspill i organisasjoner, på arbeidsplasser og i familier. Vi ser våre medmennesker som vinnere og tapere, onde og gode, hekser og horer, konger og dronninger. Det er såkalte dyproller - mennesker som ikke nødvendigvis er slik, men som organisasjonen trenger slik.

Organisasjonsmytologi henvender seg til alle som ønsker å forstå mer av det mellommenneskelige samspillet - psykolger, forskere, ledere, personalansvarlige, terapeuter, konsulenter og andre i menneskebehandlende yrker. Boken inneholder for første gang empiri fra norske ledere.

"Paul Moxnes' teorier er enestående originale, klare og innsiksfulle og de viser hvilke vidtrekkende effekter ubevisste forestillinger har på organisasjoner. Moxnes åpner, på en unik måte, opp psykoanalysens sofistikerte begreper for alle som forsøker å forstå det irrasjonelle i hverdagens mellommenneskelig samspill".
Professor Yiannis Gabriel, School of Management, University of Bath.

"Din dyprollemodell er en av de beste gruppetypologier jeg noensinne har sett. Den har en klar teori, den hviler på sunne forutsetninger og den er svært besnærende å tenke på".
Edgar H. Schein, Sloan Fellows Professor of Management, Massachusetts Institute of Technology (M.I.T.), Cambridge, USA.

Detailed information

  • Pages: 320
  • Language: Norwegian
  • ISBN: 9788215018560
  • Publication date: 23.09.2013
  • Book group: 222

Paul Moxnes

Paul Moxnes (f. 1942) er dr. philos, Spesialist i organisasjonspsykologi (NPF), gjesteprofessor ved Universitet i Oslo og fagansvarlig for AFF-programmet i Samspill og ledelse. Han har vært professor ved Universitetet i Oslo, Universitet i Karlstad og ved Handelshøyskolen BI. Han har utgitt en lang rekke bøker om den friske og positive angsten, læring i arbeidsmiljøet og personlighet og rolle. Alle hans bøker er oversatt til svensk. Moxnes har også utviklet et av BIs mest populære lederopplæringsprogrammer, Samspill og ledelse; anvendt organisasjonspsykologi.
More about the author