Choose format

In stock
NOK 799

Organisk kjemi

Detailed information

  • Pages: 648
  • Language: Bokmål
  • ISBN: 9788215028002
  • Publication date: 28.01.2019
  • Book group: 219
Organisk kjemi er som et eget språk. Mange fagtekster handler kun om grammatikken, slik at studentene går glipp av poesien. Det vil forfatterne av denne boken gjøre noe med.

Jarle S. Diesen og Alexander H. Sandtorv har skrevet en omfattende og engasjerende grunnbok i organisk kjemi for universitet og høyskoler. De inviterer leseren inn i fagets tenkemåte og tar et oppgjør med det at man må pugge seg inn i dette store fagfeltet. Den som knekker koden, lykkes i organisk kjemi.

Leseren introduseres for karbonkjemi og får innblikk i de viktigste reaksjonene og mekanismene innenfor fagfeltet. Teksten bygger opp til gradvis forståelse gjennom illustrasjoner, eksempler, løsningsforslag og gjennomgang av vanlige feil og misoppfatninger. Relevante eksempler fra kjemisk industri, farmasi og medisin setter stoffet i en praktisk sammenheng. En rik oppgavesamling følger hvert kapittel.

Forfatterne vant Universitetsforlagets lærebokpris i 2017 for dette bokprosjektet.

Jarle Sidney Diesen

Jarle Sidney Diesen er førsteamanuensis ved Høgskulen på Vestlandet i Bergen med doktorgrad i organisk kjemi fra Uppsala Universitet. Han har undervist i organisk kjemi i 10 år ved Høgskulen på Vestlandet. Diesen er en engasjert foreleser og har tidligere blitt kåret til årets foreleser ved ingeniørutdanningen.
More about the author

Alexander H. Sandtorv

Alexander Harald Sandtorv er førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo, med doktorgrad i organisk kjemi fra Universitetet i Bergen. Sandtorv underviser i organisk kjemi ved Universitet i Oslo. Han har tidligere jobbet som forsker og foreleser i USA og England. Sandtorv er opptatt av formidling, og har en aktiv forfattervirksomhet innen både fag- og skjønnlitteratur.
More about the author