Choose format

In stock
NOK 299

Palestina

Fakta på bakken

«I virkeligheten er dette et lite mesterverk uten internasjonalt sidestykke.» 
Tore Linné Eriksen, Klassekampen. Les hele anmeldelsen her. (Krever abonnement)

«Språkbruken til Berg er sjeldent elegant, bokas visuelle uttrykk likeså. Som faktabok er den av ypperste merke, og som debattbok helt nødvendig. Det er vanskelig å komme utenom det forslitte uttrykket «løp og kjøp».»
Tor Erik Gjerde, Panorama nyheter. Les hele anmeldelsen her.

Hva kan det palestinske landskapet, flyktningleirer, bygninger og hus fortelle oss om utviklingen av konflikten i Palestina de siste 100 årene?

I denne lille boka tar forfatteren for seg hvordan konflikten slår ut på bakkenivå. Steder, hus og bygninger brukes som linser for å lese og forstå striden. Å zoome inn på hus, bygninger og landskap gir en innsikt i de mest sentrale grunntrekkene, som palestinsk selvbestemmelse, flyktningspørsmålet og Jerusalem.

I Palestina. Fakta på bakken forteller bygningers historie en større historie. De er en rød tråd som viser sammenhenger mellom makt og kontroll over land, og hva kolonialisme, okkupasjon og anneksjon betyr helt konkret. Boka er for deg som ønsker et nytt blikk på konflikten om Palestina.


«Kjersti G. Berg fortjener mer enn en blomst, hun fortjener mange lesere. Denne boken gir innsyn og utsyn, og er godt skrevet. Tusen takk!»
Karsten Tveit, tidligere NRKs Midtøsten-korrespondent

Detailed information

  • Pages: 176
  • Language: Norwegian
  • ISBN: 9788215053523
  • Publication date: 27.03.2023
  • Book group: 217

Kjersti G. Berg

Kjersti G. Berg er førsteamanuensis ved NLA Høgskolen og er tilknyttet Chr. Michelsens Institutt som forsker. Hun har en doktorgrad i historie fra Universitetet i Bergen og har i flere år forsket på og undervist om Midtøstens historie, Israel-Palestina-konflikten, Jerusalem, flyktningspørsmål, internasjonal bistand og menneskerettigheter.
More about the author