Choose format

In stock
NOK 389

Parterapi

Kjærlighet, intimitet og samliv i en brytningstid
Denne boka er skrevet for å utfordre alle som arbeider med par eller utdanner seg til familieterapeuter, til å reflektere over parterapi og kjærlighetens vilkår i vår tid.


Det å forske på hva parterapeuter tenker om kjærlighet, intimitet og seksualitet har forandret forfatterens syn på hva parterapi kan være, hvilken rolle terapeuten spiller og hvilken kunnskap vi trenger for å gripe den kompleksiteten som kjærlighet reflekterer i vår tid.

Terapeuters kjærlighetsbilder må være dynamiske og ha bruksverdi når erfaringer bryter med fiksjonen. Hva tenker terapeuter om feil forelskelse, utroskap, kjedsomhet og pliktsex? Hva sier terapeuter til par når de krangler om husarbeid, barnepass og svigerfamilie? Hva har terapeuter lært om kjærlighet, og hvor har de lært det? Hvordan møter terapeuten utsagn som «Forholdet vårt er dårlig, men logistikken er bra»? Hvordan bruker vi språket til å nærme oss idealer som sprekker?

Hvordan er vi terapeuter med på å åpne og lukke handlingsrom, og med hvilke konsekvenser for de impliserte? spør Anne Øfsti i sin fine, lille bok Parterapi. Kjærlighet, intimitet og samliv i en brytningstid. Her leter hun etter alternative kjærlighetsbilder, i skjønnlitteratur, film, fagbøker og gjennom egen praksis som terapeut. Hun peker på at kjernefamilien endrer seg og at den har vært omstridt og kritisert; men likevel nesten ikke fra familieterapeutisk hold. Gjennom konkrete eksempler ønsker Øfsti å åpne for å dra det marginaliserte og usagte fram i lyset. (Fra omtale i Dagbladet Magasinet ved Unn Conradi Andersen.)

Det er lenge siden jeg har lest en så kort og på mange måter lettlest bok, som samtidig inviterer til (selv)refleksjoner - og dermed slett ikke er en lettlest tekst. Øfstis penn er særegen, språket hennes er tydelig presist og samtidig preget av morsomme språkblomster. Hun krydrer sine teoripresentasjoner med små anekdoter og fortellinger som jeg som terapeut, og menneske, umiddelbart kan kjenne igjen og identifisere meg med ... (Fra omtale i Fokus på familien ved Ella Kopperud)

Dette er en bok som berører, utfordrer og inspirerer, jeg anbefaler den til alle som er interesserte i og jobber med par som strever i sitt kjærlighetsliv. Ikke minst vil jeg anbefale den til de som er interesserte i å utfordre seg selv og lære mer om sin egen påvirkning som terapeut i terapeutiske relasjoner. Jeg får lyst til å lese mer av Anne Øfsti ... (Ottar Ness i Tidsskrift for Norsk Psykologforening)

Detailed information

  • Pages: 144
  • Language: Norwegian
  • ISBN: 9788215014883
  • Publication date: 26.11.2010
  • Book group: 214

Anne Kyong Sook Øfsti

Førsteamanuensis Anne Kyong Sook Øfsti arbeider ved Diakonhjemmet Høgskole. Hun har lang erfaring med parterapi. Hun disputerte i 2008 med avhandlingen Some call it love.
More about the author