Choose format

In stock
NOK 499

Prestasjonskultur og prestasjonsledelse

Noen virksomheter gjør det klart bedre enn andre over tid. Men finnes det noe som er allmenngyldig for fremragende prestasjoner? Hva er det som gjør at noen mennesker og virksomheter lykkes bedre enn andre? Finnes det likhetstrekk mellom næringsliv, idrett og kultur? Er det noen måter å jobbe og samhandle på som kan være felles for eksempelvis hopplandslaget, Radiumhospitalet og Aker? Hvilke lederegenskaper er fremtredende blant toppledere, idrettstrenere eller en teatersjef som lykkes?
Dette er noen av spørsmålene som drøftes i denne velskrevne og engasjerende boken. «Prestasjonskultur & Prestasjonsledelse» er en praktisk fagbok rettet mot ledere, medarbeidere og studenter i ledelsesfag, samt alle som vil forstå bakgrunnen for fremragende prestasjoner.

Ved hjelp av systematiske dybdeintervjuer med fremtredende personer innenfor næringsliv, idrett og kultur samt eksisterende teori, har forfatteren identifisert 11 faktorer som er avgjørende for prestasjoner. Boken er spekket med spennende og tankevekkende eksempler og historier.

Leseren får blant annet innblikk i den strategiske tenkning til Ekornes, REMA 1000 og Skagen Fondene. Hopptrener Mika Kojonkoski, landslagstrener i håndball, Marit Breivik, og skøytetrener Peter Mueller forteller om forutsetninger for å skape vellykkede team. Eivind Reiten i Norsk Hydro, Fredrik Baksaas i Telenor og Inge Hansen i Aker trekker fram viktige lederegenskaper for å drive langsiktig verdiskaping. Regissør Harald Zwart, Ole Einar Bjørndalen og Kjetil André Aamodt synliggjør hvor viktig utholdenhet er for å skape fremragende prestasjoner. Harald Eia og Bård Tufte Johansen forteller blant annet om forutsetningene for å utvikle kreative relasjoner.

Detailed information

  • Pages: 296
  • Language: Norwegian
  • ISBN: 9788215009667
  • Publication date: 20.04.2007
  • Book group: 220

Sigurd Vik

Sigurd Vik har bakgrunn fra markedsorientert ledelse, har jobbet i LOOC og bygget opp World Tour i Sandvolleyball i Stavanger. Han har de siste årene jobbet som seniorkonsulent i Right Management med leder- og teamutvikling i private og offentlige virksomheter.
More about the author