Choose format

NOK 379
Expected 2/3/23

Seriøst?

Om sakprosa for barn
I denne boka møter leserne elleve faglitterære bildebøker, alle innkjøpt av Kulturrådet og utgitt de siste tre årene.

Bøkenes forfattere og illustratører forteller om synet de har på kunnskap og barn. Vi får presentert metodene de bruker for å skape broer mellom fagstoffet og leserne. I bildebokmediet formidler tekster og bilder fagstoffet i samspill. Bilder kan støtte informasjonen i teksten, men de kan også legge til ny informasjon. De kan spille på holdninger, humor og følelser hos leseren. I boka spørres det hva slags temaer som egner seg for barn, og hvordan barneleseren blir synlig gjennom ordene og bildene. Hva gjør bildene med sannhet, etterrettelighet og forholdet til virkeligheten? Gjennom møtene med bildebokmakerne utfordres trange definisjoner av hva sakprosa for barn kan være.

Bildebokmakerne som forfatterne samtaler med, er Nina Marie Andersen, Elisabeth Vold Bjone, Agnes-Margrethe Bjorvand, Per Dybvig, Endre Lund Eriksen, Bjørn Arild Ersland, Anna Fiske, Esther van Hulsen, Jørn H. Hurum, Jenny Jordahl, Susanne Kaluza, Sigbjørn Lilleeng, Erna Osland, Line Renslebråten, Ingelin Røssland, Hans Jørgen Sandnes, Anne Sverdrup-Thygeson, Andreas Tjernshaugen, Jannicke Wiik-Nielsen og Stina Langlo Ørdal.

Detailed information

  • Pages: 200
  • Language: Bokmål/Nynorsk
  • ISBN: 9788215051888
  • Publication date: 03.02.2023
  • Book group: 215

Trine Solstad

Trine Solstad er dosent i norskdidaktikk ved Institutt for språkfag på Universitetet i Sørøst-Norge, Campus Vestfold. Hun disputerte i 2015 med doktoravhandlingen "Snakk om bildebøker! En studie av barnehagebarns resepsjon" ved Universitetet i Agder.
More about the author

Ann-Mari Bugge

Ann-Mari Bugge er timelærer ved Institutt for pedagogikk på Universitetet i Sørøst-Norge, Campus Vestfold. Hun har en Master i faglitterær skriving.
More about the author