Choose format

In stock
NOK 549

Teknologi og samfunn

Forkurs

Detailed information

  • Pages: 328
  • Language: Norwegian
  • ISBN: 9788215030692
  • Publication date: 16.08.2018
  • Book group: 219
Teknologien er en av de største drivkreftene i samfunnsutviklingen. Ny teknologi gir nye muligheter og nye utfordringer vi som samfunnsborgere må forholde oss til hver dag.
Ingeniøren er en viktig samfunnsaktør og bør dermed ha god innsikt i hvordan samfunnet er bygd opp, og hvordan samfunn og teknologi påvirker hverandre. I denne etterlengtede læreboka til forkurset «Teknologi og samfunn» gjennomgår forfatterne mange sentrale tema i dette samspillet. Hva er den norske modellen? Hva påvirker vårt samfunns økonomi? Hvilken rolle spiller teknologien i klimautfordringene vi står overfor? Og hva er sammenhengen mellom teknologi og vitenskap?

Boka tar også for seg hvordan teknologi utvikles, både historisk og nåtidig. Å kunne reflektere over etiske problemstillinger er viktig for den som skal jobbe med teknologisk utvikling, og et kapittel i boka er derfor viet etikken.

Astrid Myklebust og Vegard Mjøsund Talmo er begge universitetslektorer ved NTNU Trondheim, der de underviser i fagene «Kommunikasjon og norsk» og «Teknologi og samfunn».

Astrid Myklebust

Astrid Myklebust er universitetslektor ved NTNU Trondheim, hvor hun har undervist siden 2013, blant annet på forkurs til ingeniørutdanninga. Hun er utdanna innenfor språk, samfunnsfag og historie.
More about the author

Vegard Mjøsund Talmo

Vegard Mjøsund Talmo er universitetslektor ved NTNU Trondheim, hvor han har undervist på forkurs til ingeniørutdanninga siden 2011. Han er utdanna historiker med tilleggskompetanse i nordisk språk og litteratur.
More about the author