På lager

Endringsledelse i et strategisk perspektiv

• Sider: 288
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215009995
  • Utgivelsesdato: 03.08.2007
I en verden i rask utvikling er utøvelse av endringsledelse blitt avgjørende for å sikre en organisasjons eksistensbetingelse.
Det stilles krav til ledelsen i virksomheter om å utvikle endringskompetanse og repertoaret av endringsstrategier. For organisasjoner er evnen til å endre avgjørende for å kunne håndtere blant annet nye krav og betingelser i omgivelsene. Men alle endringer som gjennomføres -enten de er rettet mot å tilpasse organisasjonen til nye rammebetingelser, skape bedre lønnsomhet for eierne eller bedre produkter for kundene - skal settes inn i et overordnet strategisk perspektiv.

I denne boken gir forfatterne en tverrfaglig og oppdatert presentasjon av endringsledelse og endringsstrategier. Boken består av fire deler:
DEL I: Endringsledelse i et teoretisk perspektiv
DEL II: Endringskrefter og endringskraft
DEL III: Endringsstrategier
DEL IV: Integrert endringsledelse

Boken henvender seg i første rekke til studenter, men er også høyaktuell for praktikere som vil få en dypere innsikt og forståelse for endringer i organisasjoner.

Erik Johnsen

Professor Erik Johnsen er tilknyded Handelshøjskolen ved Universitetet i København.

Jan Ole Vanebo

Jan Ole Vanebo, Ph.D., er professor i ledelse og økonomistyring ved Nord universitet og professor II i ledelse ved Politihøgskolen i Oslo. Han har lang forsknings- og undervisningserfaring fra offentlig sektor, og han har skrevet en rekke bøker om ledelse og økonomistyring for offentlig sektor.

Stein Jonny Valstad

Stein Jonny Valstad er førsteamanuensis ved høyskolen i Nord-Trøndelag.

Tor Busch

Tor Busch er professor ved Høyskolen i Sør-Trøndelag. Han er utdannet siviløkonom og dr.oecon fra Norges Handelshøyskole. Busch har lang og omfattende undervisningserfaring. Han har publisert en lang rekke vitenskapelig artikler og skrevet mange fagbøker. Han har i tillegg jobbet som rådgiver overfor næringsliv og forvaltning.