Velg format

På lager
kr 389

Epilepsi

Et vindu inn i hjernen

Hør Karl Otto Nakken og Mia Tuft om epilepsi i Universitetsforlagets podkast!

Anmeldelse

  • Les anmeldelse i Tidsskrift for Den norske legeforening her.
  • Les anmeldelse i Utposten her. (betalt bruker)
Hjernen er vårt mest fantastiske og komplekse organ. Å forstå hvordan hjernen fungerer gir oss innsikt i hvem vi er.

Epilepsi gir oss et vindu inn i hjernen siden anfallenes utforming speiler funksjonen til det cellenettverket som er blitt sykt.

Epilepsiens historie reflekterer på mange måter vår generelle medisinske historie. Den gir oss innblikk i hvordan våre forfedre så på sykdom, og hvordan de strevde med å finne en kur: Å drikke blod, spise remedier fra dyr og planter og å stå på god fot med de underjordiske var råd folk med epilepsi fikk for å unngå anfall.
Historien setter dagens praksis i perspektiv, og hjelper oss med å stake ut kursen fremover.

Leseren får også et innblikk i epilepsiens brokete historie frem til i dag. Forhåpentligvis vil boka også skape interesse for hjernen generelt, og for epilepsi spesielt.

Informasjon om boka

  • Sider: 152
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215032146
  • Utgivelsesdato: 29.11.2019
  • Bokgruppe: 213

Karl Otto Nakken

Karl Otto Nakken er delvis pensjonert nevrolog. Han var i mange år overlege og medisinsk ansvarlig ved Spesialsykehuset for epilepsi i Sandvika. Han har publisert mer enn 170 vitenskapelige artikler om epilepsirelaterte emner, og i 1999 tok han en medisinsk doktorgrad på epilepsi og fysisk aktivitet.
Mer informasjon om forfatteren
Mia Tuft

Mia Tuft

Mia Tuft er nevropsykolog og jobber til daglig med sjeldne epilepsirelaterte diagnoser ved Oslo universitetssykehus. Hun har skrevet barne- og ungdomsbøker om epilepsi, og en rekke fagartikler innen temaet epilepsiens historie.
Mer informasjon om forfatteren