Velg format

På lager
kr 439

Sans for danning

Estetisk vending i litteraturdidaktikken
Skjønnlitteraturen appellerer til både sansene og intellektet. I denne boka drøftes det hvordan samspillet mellom opplevelse og tolking, form og innhold foregår. Forfatterne slår et slag for leseopplevelsen som del av den litterære kompetansen og som et nødvendig grunnlag for estetisk danning.

En grunntanke er at arbeid med skjønnlitteraturen på estetikkens premisser kan bidra til danning. I «Sans for danning» undersøkes en rekke interessante problemstillinger: Hvordan skaper skjønnlitteraturen sanselige erfaringer og forestillinger? Hvordan inspirerer litteraturen til dialoger om forholdet mellom fantasi og virkelighet? Og hvordan kan litteraturen skape forhandlinger om verdier?

Boka inneholder ti vitenskapelige, fagfellevurderte artikler, som alle tar for seg konkrete litterære tekster og drøfter deres estetiske potensial for danning. Teksteksemplene spenner fra klassikere til digital litteratur. Bidragsyterne diskuterer også barneleseren og det komiske, digitale verktøy som inngang til litteratur og formidling av klassikere til nye generasjoner.

Samlet gir boka både grundig kunnskap og inspirerende eksempler til alle som arbeider med litteratur og litteraturformidling.

Bokas forfattere er Berit Westergaard Bjørlo, Ellen Birgitte Johnsrud, Åse Høyvoll Kallestad, Ture Schwebs, Anne-Stefi Teigland, Per Arne Michelsen, Hege Emma Rimmereide, Marianne Røskeland, Svein Slettan, Gro Ulland.

Informasjon om boka

  • Sider: 192
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215035116
  • Utgivelsesdato: 20.04.2020
  • Bokgruppe: 217

Åse Høyvoll Kallestad

Mer informasjon om forfatteren