Velg format

På lager
kr 359

Etterretningsanalyse i politiet

Etterretningsanalyse i politiet er en fagbok for deg som jobber med, eller har lyst til å jobbe med, kunnskapsproduksjon som beslutningsstøtte til prioritering og utøvelse av politiarbeid. Boken er også relevant for deg som bruker kunnskap om kriminalitetsutfordringer som støtte for din tjenesteutøvelse, og som ønsker å forstå prosessene som ligger bak etterretningsenhetens produkter og vurderinger.

Boken er utarbeidet både som en praktisk guide til analysearbeid, og som grunnlag for refleksjon rundt utøvelse av etterretningsfaget. Den tar høyde for at etterretningsanalyse ikke er et ferdigutviklet fag i politiet, men har kommet langt nok til at det er på tide å gjøre opp status og beskrive god praksis og sentrale problemstillinger, samt undersøke hvordan faget burde utvikles videre.

Redaktørene for boken er Espen Bjella Unneberg, Pia Therese Jansen og Otto Trønnes, som alle har lang erfaring med praktisk etterretningsanalysearbeid og etterretningsfaglige problemstillinger. Boken er en artikkelsamling med bidrag fra både praksisfeltet og akademia.

Informasjon om boka

  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215061085
  • Utgivelsesdato: 11.03.2024
  • Bokgruppe: 893

Espen Bjella Unneberg

Espen Bjella Unneberg jobber som fag- og opplæringsansvarlig og analyseleder i Oslo politidistrikt, og har lang erfaring fra analysearbeid og fagutvikling fra ulike steder i politiet. Han er også ansatt ved Politihøgskolen. Unneberg er utdannet samfunnsgeograf, med hovedfag fra Universitetet i Oslo, og har studert etterretning på Politihøgskolen og Forsvarets etterretningshøgskole.
Mer informasjon om forfatteren

Pia Therese Jansen

Pia Therese Jansen jobber som Leading Advisor Security i Equinor. Hun har også en førsteamanuensis II­-stilling på Politihøgskolen, hvor hun forsker og underviser på etterretning. Tidligere har hun ledet 25. juni-utvalget, jobbet på Forsvarets Høgskole og i E­-tjenesten. Hun har en doktorgrad fra University of St. Andrews hvor hun forsket på terrorisme.
Mer informasjon om forfatteren

Otto Trønnes

Otto Trønnes begynte å jobbe i Oslo politidistrikt i 2015. Han har blant annet vært fagansvarlig etterretning og avsnittsleder ved analyseavsnitt. Han har en mastergrad i statsvitenskap fra NTNU. Han har tidligere jobbet med taktisk militær etterretning både i Norge og i utenlandstjeneste.
Mer informasjon om forfatteren