Velg format

På lager
kr 349

Feminisme i islam

Informasjon om boka

  • Sider: 200
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215033884
  • Utgivelsesdato: 23.10.2019
  • Bokgruppe: 217
Feministiske perspektiver på islam er i sterk vekst internasjonalt så vel som i norske muslimske miljøer - og har lange historiske røtter.

Religionsviter Marianne Hafnor Bøe presenterer bredden i feministiske tolkninger av islam. Hun løfter fram aktuelle feministiske diskusjoner om forholdet mellom mann og kvinne, kvinners lederskap, og ulike temaer knyttet til kropp og seksualitet som tar utgangspunkt i islam. Og hun gir innsikt i hvordan Koranen og hadith-litteraturen tolkes fra et feministisk ståsted - så vel som å vise oss de feministiske perspektivene på islamsk rettsvitenskap.

I «Feminisme i islam» blir leseren presentert for både de historiske linjene og for de dagsaktuelle variantene av aktivistiske og aksjonsbaserte former for feminisme i islam, slik de trer fram på ulike måter og på ulike steder, som for eksempel i Iran, Marokko, Saudi Arabia, Malaysia, USA og Norge. Det er mange måter å kombinere et feministisk perspektiv med det å være troende muslim. I denne boken får også aktørene selv komme til orde og forklare hva feminisme i islam innebærer.

Hør Marianne Hafnor Bøe om feminisme i islam i Universitetsforlagets podkast!

 

Marianne Hafnor Bøe

Marianne Bøe er religionsviter og førsteamanuensis ved Universitetet i Stavanger. I 2012 avla hun sin doktorgrad ved Universitetet i Bergen om iranske kvinneaktivisters diskusjoner av islamsk familielov. Hun har gjennomført feltarbeid i Iran og Norge, og har studert persisk språk ved Universitetet i Teheran. Flere av hennes tidligere publikasjoner handler om koblinger mellom islam, feminisme, kjønn og lov. I 2015 ga hun ut monografien «Family Law in Contemporary Iran: Women¿s Rights Activism and Sharia».
Mer informasjon om forfatteren