På lager

Grunnbok i psykisk helsearbeid

Det landskapet vi er mennesker i

• Sider: 320
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215026626
  • Utgivelsesdato: 17.02.2020
Denne grunnboken i psykisk helsearbeid gir studenter i bachelor på helseutdanningene en første, grunnleggende innføring i hva psykisk helse er, hvordan man kan arbeide med psykisk helse i ulike tjenester, og hvordan man kan møte kravene om både å møte enkeltmennesket som individ og å gi profesjonell og god omsorg.

Vi er alltid mennesker i en sammenheng, og for å forstå mennesker er det viktig å se det «landskapet» de befinner seg i. Lauveng drøfter betydningen av praktiske forhold som bolig, arbeid, økonomi, ensomhet og relasjoner, og hva dette har å si for å bli frisk.

Alle kapitlene inneholder beskrivelser av mennesker som strever og hvordan de kan få hjelp. Hvert kapittel innledes med en oversikt over det aktuelle læringsutbyttet (jmf RHETOS for sykepleierutdanningen) kapittelet dekker.

Mennesker er alltid i en sammenheng

Les intervju med Arnhild Lauveng på Ublogg

Arnhild Lauveng

Arnhild Lauveng (f.1972) er utdannet cand. psychol. fra Universitetet i Oslo, spesialist i klinisk samfunnspsykologi og har phd fra Universitetet i Oslo. Hun har erfaring med klinisk arbeid med barn, unge og voksne, er en aktiv foredragsholder og arbeider i dag som forsker ved Nasjonalt senter for Erfaringskompetanse.