Velg format

På lager
kr 299

hva er ETIKK

Opplevelsen av at noe er urettferdig, er nesten uutholdelig. Vi mennesker har et dypt behov for at ting skal gå riktig for seg. Men hvordan vet vi hva som er rett?
I denne boken viser Arne Johan Vetlesen hvordan våre moralske vurderinger er påvirket av hvem vi er og hvilket samfunn vi lever i. Han utfordrer vante forestillinger om løgn, selvrealisering, forpliktelser, tillit og toleranse, og viser hvordan vår tids miljøutfordringer aktualiserer moralsk ansvar på en ny måte. hva er ETIKK er en klok og kunnskapsrik introduksjon til etikkens grunnleggende spørsmål.

«Han skriver vekselvis personlig og allmennt hele veien, på en måte som gjør utgivelsen til en av de beste i 'Hva er'-serien»
Tom Egil Hverven, Klassekampen

«... jeg blir imponert - for det er mildt sagt ingen lett oppgave å skulle si noe vettugt, velstrukturert og stimulerende om dette svære emnet...»
Frode Nyeng, Morgenbladet

«Til å introdusere etikken kunne man knapt valgt en mer velegnet veiviser enn professor Arne Johan Vetlesen»
Henrik Syse, Aftenposten

«... en forbilledlig tekst, lærd og lett på samme tid, om etikkens innhold og dilemmaer. Det er en pedagogisk prestasjon at så tradisjonelt tungt tilgjengelig stoff kan formidles så kortfattet og innsiktsfullt til en bred leserkrets.»
Geir Kjell Andersland, Bergens tidende

«... frem for alt skriver Vetlesen med et stort overblik, skarphed og personligt engagement. Det til tider vanskelige stof er fremragende formidlet på den begrænsede plads...»
Hans Alstrup Petersen i Gymnasieskolen
Les hele anmeldelsen her: http://www.gymnasieskolen.dk/article.dsp?page=21959

Informasjon om boka

  • Sider: 160
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215007922
  • Utgivelsesdato: 29.01.2007
  • Bokgruppe: 227

Arne Johan Vetlesen

Arne Johan Vetlesen (f. 1960) er professor i filosofi ved Universitetet i Oslo. Han har utgitt o"er tyve bøker, blant annet "Frihetens forvandling" (2009), Angsten for oppdragelse" (med Per Bjørn Foros, 2012), "Studier i ondskap" (2014), "The Denial of Nature" (2015), "Hva skal vi svare våre barn?" (med R. Willig, 2018) og "Smerte i vår tid" (2020).
Mer informasjon om forfatteren