Velg format

På lager
kr 299

hva er FILM

Mange har et intenst og nært forhold til film. Levende bilder har formet vår forståelse av historien, av kjønnsroller, av samfunnet og av hvem vi selv er. På hvilken måte skjer dette? Og er mediets særpreg i ferd med å endres?
«hva er FILM» er en rikholdig introduksjon til filmens verden. Dokumentarfilmen får plass, men det er spillefilmen som inntar hovedrollen i fortellingen. Her diskuterer og analyserer forfatteren blant annet hva som kjennetegner en god film, rikdommen av virkemidler, teknologiens rolle og hvordan film påvirker og oppleves, hele tiden tydeliggjort med gode eksempler fra filmens mangfoldige arkiv.

Informasjon om boka

  • Sider: 144
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215021119
  • Utgivelsesdato: 09.10.2013
  • Bokgruppe: 224

Anne Gjelsvik

Anne Gjelsvik er professor i filmvitenskap ved Institutt for kunst og medievitenskap NTNU, hun har ledet forskningsprosjektet Face of Terror: Understanding Terrorism from the Perspective of Critical Media Aesthetic. Hun har skrevet flere bøker, blant annet Hva er film, og er fast bidragsyter i filmtidsskriftet Montages.no. I 2017 mottok hun Norsk filmkritikerlags hederspris Budbringeren for sitt virke som formidler av film og filmkunnskap.
Mer informasjon om forfatteren