Velg format

På lager
kr 299

Hva er KLIMA

2. utgave
Klimaet påvirker livsvilkårene for all levende natur på jorden. Det er et sammensatt system som inkluderer alt fra vinder som kan snu på sekundet til istider som dukker opp med 100 000 års mellomrom. hva er KLIMA gir en engasjert og tilgjengelig introduksjon til dette livsviktige temaet, og nå kommer den endelig i en oppdatert annen utgave.

Forfatterne tar leseren med fra det helt nære og daglige, til de langsomme, store endringene - fra norsk sommersol til isen som har dekket Antarktis i mange millioner år. Nøkkelen til å forstå fortidige, nåtidige og fremtidige endringer i klima, er nettopp disse komplekse samspillene over tid og sted.

Klimaet er i endring, og dette er en av de absolutt største utfordringene i vår tid. hva er KLIMA gir leseren innsikt i klimaprosessene, hva vi vet, hvordan vi kan vite det og hvor vi går herfra.

Erik Kolstad (f. 1974) og Øyvind Paasche (f. 1973) er forskere ved Bjerknessenteret for klimaforskning. Kolstad har tidligere gitt ut boken «Uvær» og begge har lang erfaring fra formidling i aviser og på nett.

Informasjon om boka

  • Sider: 152
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215046709
  • Utgivelsesdato: 06.06.2022
  • Bokgruppe: 229

Øyvind Paasche

Øyvind Paasche er geolog, og arbeider som forsker ved Bjerknessenteret for klimaforskning ved Universitetet i Bergen. Han er Dr. Scient fra UiB.
Mer informasjon om forfatteren

Erik Kolstad

Erik Kolstad er forsker ved Bjerknessenteret for klimaforskning ved Universitetet i Bergen. Han har PhD-graden i meteorologi fra UiB.
Mer informasjon om forfatteren