Velg format

På lager
kr 269

hva er RASISME

2. utgave

Hør Sindre Bangstad om rasisme i Universitetsforlagets podkast

Rasisme som fenomen arter seg på ulike måter og rettes mot ulike grupper. I hva er RASISME sirkles fenomenet inn med klare eksempler på rasismens mangfold: Hva er det som gjør at noe kan kalles rasistisk? Hvordan kan vi gjenkjenne rasisme i dag? Hvordan bekjempes rasismen?

Denne nye utgaven er gjennomgående oppdatert, og tar opp i seg de store utviklingene som har skjedd i norske og internasjonale rasismedebatter de siste årene. Den inneholder blant annet nytt og revidert stoff om forholdet mellom biologi, kultur og religion i rasistisk praksis og tankegods, og diskuterer nye begreper som strukturell rasisme og hverdagsrasisme.

Informasjon om boka

  • Sider: 144
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215067629
  • Utgivelsesdato: 06.07.2023
  • Bokgruppe: 224

Sindre Bangstad

Sindre Bangstad er sosialantropolog og forsker II ved KIFO (Institutt For Kirke, - religion og livssynsforskning), Oslo. Han vant Universitetsforlagets Faglitterære Pris i 2008.
Mer informasjon om forfatteren

Cora Alexa Døving

Cora Alexa Døving er forsker 1 ved Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter. Hun forsker på ulike aspekter ved majoritets- og minoritetsrelasjoner. De siste årene har hun særlig studert muslimfiendtlighet, antisemittisme og rasisme i det norske samfunnet.
Mer informasjon om forfatteren