Velg format

På lager
kr 299

hva er SMERTE

Hva er SMERTE beskriver fenomenet medisinsk. Forfatteren belyser også arv og miljø, smertemekanismer, reguleringssystemer, hvordan smerten har vært forstått gjennom historien og dens bruk som straff og funksjon i ulike kulturer.


Alle har opplevd smerte, og rundt én million nordmenn plages til enhver tid av langvarige og plagsomme smerter. Vår oppfatning av smerte preges av både genetiske og ytre påvirkninger. Men hva er smerter, egentlig? Kortversjonen er at det er vondt. Hva er SMERTE beskriver fenomenet medisinsk og supplerer med anonymiserte smertepasienthistorier. Forfatteren belyser også arv og miljø, smertemekanismer, reguleringssystemer, hvordan smerten har vært forstått gjennom historien og dens bruk som straff og funksjon i ulike kulturer.

Universitetsforlaget har utfordret noen av Norges fremste fagformidlere til å gi svar på krevende spørsmål. Hva er-bøkene er velskrevne introduksjoner som gir nybegynneren stimulerende møter med ukjente tema, og den viderekomne nye perspektiver.

Informasjon om boka

  • Sider: 160
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215018089
  • Utgivelsesdato: 03.12.2012
  • Bokgruppe: 223

Egil Andreas Fors

Egil A. Fors (f. 1956) er professor dr. med. i allmennmedisin ved ISM/DMF/NTNU, spesialist i psykiatri, leder av Norsk Atferdsmedisinsk forening og overlege ved Coperiosenteret i Trondheim. Fors har jobbet med smerter i allmennpraksis og på Smertesenteret, St. Olavs Hospital i tillegg til undervisning og forskning. I 2012 ga han ut boken «Hva er smerte» på Universitetsforlaget.
Mer informasjon om forfatteren