Velg format

På lager
kr 199

hva er YOGA

Yoga blir tilbudt over hele verden som en fysisk og mental praksis for helse og vitalitet - på treningssentre, i yogastudioer, på internett, på sykehus, på skoler og i fengsler. Et søk på #yoga i sosiale medier kan gi inntrykk av at yoga primært er fysiske stillinger for en smidig kropp, men yoga var opprinnelig knyttet til eldgamle indiske visdomstradisjoner der målet var åndelig frigjøring.

I «hva er YOGA» får du et personlig og engasjert innblikk i yogaens mangfold av uttrykk og tradisjoner, både nye og gamle. Hva er sammenhengen mellom vår tids velværeyoga og de gamle asketenes selvplaging? Hvorfor er mange yogier vegetarianere, og hva betyr egentlig OM? Mange kommer til yoga for å redusere stress, få bukt med en vond rygg eller forberede seg til fødsel. Hva sier forskningen om yogaens terapeutiske effekt på kropp og sinn? Wiel drøfter myter, tro og viten om yoga og hvorvidt det gir mening å spørre om det er noe som kan kalles «den egentlige yogaen».

Informasjon om boka

  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215042725
  • Utgivelsesdato: 02.03.2020
  • Bokgruppe: 893
Jannicke Wiel

Jannicke Wiel

Jannicke Wiel (f. 1970) har magistergrad i indisk filosofi, og åtte år med yoga- og meditasjonsstudier fra India. Siden 2001 har hun drevet Oslo Yoga, en skole som tilbyr yogakurs og yogalærerutdannelser.
Mer informasjon om forfatteren