Velg format

kr 499
Forventet i salg 15.06.2023

Informasjonssikkerhet, 2. utgave

Teori og praksis
Denne boken gir en bred og grunnleggende innføring i informasjonssikkerhet. Ikke bare IT-eksperter trenger denne kompetansen, men også alle som bruker IKT i sitt arbeid eller privatliv. På samme måte som vi må lære å se oss for i trafikken for å ferdes trygt, må vi forstå trusler og vite hvordan vi kan beskytte oss for å ferdes sikkert i cyberrommet.

Bokens primære målgruppe er bachelor- og masterstudenter i informatikk som tar emner eller moduler i informasjonssikkerhet. Fordi digitaliseringen gjør informasjonssikkerhet relevant innen mange andre fagområder, er boken også aktuell for studenter på andre studieretninger. Den vil også være nyttig for ansatte i privat næringsliv eller i det offentlige som ønsker å oppdatere sine kunnskaper om informasjonssikkerhet.

Fagfeltet informasjonssikkerhet er i rask utvikling. Nytt i andreutgaven er et kapittel om regelverk for informasjonssikkerhet, et kapittel om angrepsvektorer, og et kapittel om sikkerhet i trådløse nett. Innholdet i alle kapitlene er oppdatert og forbedret for å reflektere de nyeste versjonene av metoder, standarder og veiledere for informasjonssikkerhet.

«Informasjonssikkerhet. Teori og praksis» er lettlest med mange figurer og definerer klare læringsmål. Øvings- og case-oppgaver finner du både i boken og på bokens nettside www.nettressurser.no/informasjonssikkerhet.

Informasjon om boka

  • Sider: 350
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215068176
  • Utgivelsesdato: 15.06.2023
  • Bokgruppe: 218

Audun Jøsang

Audun Jøsang er professor og leder av Forskningsgruppen for digital sikkerhet på UiO. I tillegg til en PhD i informasjonssikkerhet fra NTNU har han to mastergrader, en i informasjonssikkerhet fra Royal Holloway College, University of London, og en siv.ing.-mastergrad i telekommunikasjon fra NTH. Han har bred ekspertise innen cybersikkerhet og erfaring fra næringsliv og forskning internasjonalt.
Mer informasjon om forfatteren