Velg format

På lager
kr 899

Innføring i fysikk

Løsningsforslag

Det er laget video med løsningsforslag til mange av oppgavene fra boka. Du finner videoene ved å følge lenken til de enkelte kapitlene under:

SOS Matematikk del 1: Likninger

SOS Matematikk del 2: Trigonometri og vektorer

«Innføring i fysikk» er en lærebok for studenter som har valgt en utdanning der fysikk inngår, men som ikke krever fordypning i fysikk fra videregående skole.

Fysikkens teorier beskriver fenomener på hele naturens skala, fra de minste partiklene til de største galaksene. Sammen kan teoriene beskrive utviklingen av universet fra det var noen sekunder gammelt og frem til i dag. Universets historie er et mysterium, men det er teorienes historie også. I denne læreboken får du ikke bare en drivende innføring i grunnleggende fysikk, du får også lære om teorienes historie og utvikling. De historiske beretningene er en integrert del av den fysikkfaglige fremstillingen. Dette gjør fysikken mer spennende og menneskelig, og det letter forståelsen av de begrepene som inngår.

Forfatterne legger stor vekt på å bruke fysikkens teorier til å forklare fenomener vi erfarer eller observerer i verden rundt oss. Boken inneholder en mengde eksempler og oppgaver som alle bruker hverdagsfenomener som utgangpunkt til å løse typiske fysikkfaglige problemer.

Boken inneholder de fleste temaene innen klassisk og moderne fysikk.

Reidun Renstrøm vant i 2015 Universitetsforlagets pris for beste lærebokidé for denne boken.

Informasjon om boka

  • Sider: 664
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215025711
  • Utgivelsesdato: 01.12.2020
  • Bokgruppe: 219

Reidun Renstrøm

Reidun Renstrøm er førsteamanuensis ved UiA. Hun har hovedfag i kjernefysikk og doktorgrad i kvantefysikkens utvikling. Hun er blitt tildelt utdanningsprisen ved Universitetet i Agder. Hennes forskning innen fysikkens utvikling er blitt publisert i artikler, hefter og på en rekke konferanser.
Mer informasjon om forfatteren