Velg format

På lager
kr 549

Innføring i helse- og sosialpolitikk

7.utgave

Informasjon om boka

  • Sider: 344
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215032528
  • Utgivelsesdato: 02.08.2019
  • Bokgruppe: 213
Denne boken gir både en bred innføring i helse- og sosialpolitikk og basiskunnskaper om velferdsstatens utvikling og oppbygning, om NAV, sosialtjenesten og helsevesenet.
Du får kunnskap om de utfordringene som helse- og sosialarbeidere møter: Arbeidslinjen, sterkere rettigheter for pasienter og klienter, større etnisk mangfold, og krav om samarbeid mellom ulike profesjoner.

Blant temaene er staten og familiens rolle i økonomisk forsørgelse og omsorg, betydningen av politiske ideologier og prosesser, EUs rolle, sosiale og helsemessige problemer og hvordan velferdsstaten møter disse. Forfatterne drøfter utfordringer for velferdsstaten i en tid med omfattende endringer når det gjelder økonomi, migrasjon, befolkningsaldring og globalisering.

Denne nye utgaven er ajourført med endringer i velferdspolitikken under regjeringen Solberg, og tall og statistikk på ulike områder.

Einar Øverbye

Einar Øverbye er professor ved Høgskolen i Oslo og Akershus og har publisert en rekke bøker om sosialpolitiske temaer.
Mer informasjon om forfatteren

Steinar Stjernø

Steinar Stjernø er professor em. ved Institutt for sosialfag, Høgskolen i Oslo og Akershus. Han har utgitt en rekke bøker og forskningsrapporter om norsk og internasjonal velferdspolitikk.
Mer informasjon om forfatteren

Knut Halvorsen

Knut Halvorsen professor em. ved Institutt for sosialfag, Høgskolen i Oslo og Akershus og har publisert en rekke bøker om sosialpolitiske temaer.
Mer informasjon om forfatteren