Velg format

kr 499
Forventet i salg 26.08.2024

Journalistikk på alle plattformer

Grunnbok i journalistikk
Hvordan få til god journalistikk? «Journalistikk på alle plattformer» gir deg grunnleggende innføring i redaksjonelt arbeid, både praktisk og teoretisk.

Bokas første del forklarer grunnlaget for journalistikken og tar deg gjennom journalistisk metodearbeid. Her er svaret på hva journalistikk er og ikke er, og du får en innføring i det norske mediesystemet. Her finner du kunnskap om grunnleggende nyhetsjournalistikk, fortellerteknikk, presseetikk og nyhetsspråket som lett kan omsettes fra teori til praksis, og brukes i mer spesialiserte redaksjoner.

Den andre delen gir innblikk i praktisk journalistikk. Her får du en grundig innføring i hvordan du skriver redaksjonelle tekster med vekt på nyhetsartikkelen og nyhetsspråket. Du får forklart hvordan du tar bedre foto, og du får en god del konkrete tips med på kjøpet. Denne delen tar også for seg journalistikk på TV, radio og podkaster. Journalistisk bruk av sosiale medier og redaksjonelle plattformer er også tatt med.

Kunstig intelligens er på full fart inn i norske redaksjoner og et eget kapittel gir deg innsikt i hvordan KI brukes i dag.

Boka er skrevet til bachelorstudenter i journalistikk. Den bør være til glede for mange andre også: Medarbeidere i redaksjoner uten fagutdanning, de som har glemt hva de lærte på skolen og de som har tatt jobb som PR og kommunikasjonsmedarbeidere. De siste får til og med et eget lite kapittel om forholdet mellom redaksjoner og kommunikasjonsarbeidere.

Forfatterne er alle knyttet til kollegiet som underviser ved bachelor i journalistikk ved Universitetet i Stavanger, og de har bred erfaring både som journalister og undervisere. Forfatterlaget består av Lars Helle, Julia Doksæter Horn, Espen Reiss Mathiesen, Ragnhild Sofie Selstø, Helle Sjøvaag og Janne Tjensvoll Stangeland.

Informasjon om boka

  • Sider: 256
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215064420
  • Utgivelsesdato: 26.08.2024
  • Bokgruppe: 214