Velg format

På lager
kr 469

Kina

Stat, samfunn og individ. 3. utgave
Mange ser Kina som de økonomiske muligheters land. Andre er mer opptatt av landets autoritære styreform eller problemer knyttet til menneskerettigheter og miljø. Men alle er enige om at det er umulig å forholde seg til verdens politiske, økonomiske og miljømessige framtid uten å ha Kina med i bildet.
«Kina. Stat, samfunn og individ» handler om hvordan landets politiske og sosiale system virker i praksis, og hvordan de samfunnsmessige endringene de siste 25 år har påvirket kineseres liv og tankegang. Den gir et spennende innblikk i de lokale og globale spenningene som former Kinas nåtid og avgjør landets framtid. Forfatterne tar utgangspunkt i kinesernes egne liv og erfaringer - hvordan de lever hjemme, på arbeidsplassen og i det offentlige rom. Men Kina settes også inn i en global kontekst, og boken tar for seg landets stadig mer betydningsfulle rolle i verdenssamfunnet.

Denne tredjeutgaven av boken er gjennomgående oppdatert og fornyet.

Informasjon om boka

  • Sider: 264
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215030760
  • Utgivelsesdato: 05.11.2018
  • Bokgruppe: 224

Mette Halskov Hansen

Mette Halskov Hansen er professor i Kina-studier ved Institutt for kulturstudier og orientalske språk, Universitetet i Oslo.
Mer informasjon om forfatteren

Koenraad Wellens

Koen Wellens er førsteamanuensis i Kina-studier ved Institutt for kulturstudier og orientalske språk, Universitetet i Oslo.
Mer informasjon om forfatteren

Stig Thøgersen

Stig Thøgersen er professor ved Asienstudier, Institut for Kultur og Samfund, Aarhus Universitet
Mer informasjon om forfatteren