Velg format

På lager
kr 489

Kjønn i bevegelse

Boken beskriver tradisjonell forståelse av- og nyere teorier om kjønn.
De faglige referansene er først og fremst fra medisin, psykologi og sexologi, men også fra den pågående debatten innen feministisk tradisjon og innenfor området "Queer-theory" (dvs. den teoretiske forståelsen som har utviklet seg innen profesjonelle fagmiljøer som preges av homofile, lesbiske og transepersoner).

Bokens første del beskriver hvilket mangfold av kroppslige kjønnsvarianter som finnes, og om hvordan disse oppstår. Den neste delen omhandler subjektive opplevelser og personlige uttrykk, og hvordan ulike paradigmer har forholdt seg til 'forståelse av kjønn' gjennom tidene. I bokens siste del byr forfatterne på egne erfaringer og egen forståelsesmodell.

Boken henvender seg primært til studenter innen helse- og sosial, medisin og psykologi. Leger, sexologer, psykiatere, psykologer, pedagoger og rådgivere innen skolen vil ha stort utbytte av boken.

Elsa Almås er klinisk psykolog, familieterapeut og sexolog. Hun har privat praksis i Grimstad. Gift med Esben Esther Pirelli Benestad. Esben Esther Pirelli Benestad er lege, familieterapeut og sexolog. Gift med Elsa Almås. Begge har i en årrekke representert det sexologiske fagmiljøet i Norge både klinisk, vitenskaplig og i folkeopplysningen.

Informasjon om boka

  • Sider: 264
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215000763
  • Utgivelsesdato: 05.06.2001
  • Bokgruppe: 213

Esben Esther Pirelli Benestad

Esben Esther Pirelli Benestad er lege, familieterapeut og sexolog. Hen driver privat praksis i Grimstad sammen med Elsa Almås.
Mer informasjon om forfatteren

Elsa Almås

Elsa Almås er psykolog, familieterapeut og spesialist i klinisk sexologi, godkjent av Nordic Association Clinical Sexologi (NACS).
Mer informasjon om forfatteren