Velg format

På lager
kr 459

Kriminalitetskontroll som industri

mot GULAG, vestlig type
Boken beskriver utviklingen av kriminalitetskontroll i Vest-Europa, Øst-Europa og USA, hvor fangetallene nå er blant de høyeste i verden. Forfatteren konkluderer ironisk med at hovedfaren ved kriminalitet er kanskje ikke kriminaliteten i seg selv, men at kampen mot den kan i verste fall skape uaktseptable samfunnsformer.
Kriminalitetskontroll er i mange land blitt en industri med nesten ubegrensede vekstmuligheter. Vår samfunnsform gjør at menneskers gjensidige kontroll svekkes. Samtidig er både velstand og adgang til å få betalt arbeid ulikt fordelt. Kontrollindustrien demper disse problemene, den kontrollerer noen og skaper gjennom kontrollen profitt og arbeidsplasser for andre. Vektmulighetene for denne industrien er blitt så gode at det blir nødvendig å skape grenser for veksten.

Nils Christie er samfunnsforsker og tidligere professor i kriminologi ved Universitetet i Oslo. Han har skrevet en lang rekke bøker om kriminalitets- og samfunnsforhold, og er en av landets mest oversatte faglitterære forfattere.

Fra tidligere omtale:
«This book is yet another outstanding contribution from one of the world's leading criminologists. Like all of his work, it combines a magnificent personal quality with hard data and analysis», William J. Chambliss i The Criminologist.

Informasjon om boka

  • Sider: 196
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788200454281
  • Utgivelsesdato: 22.09.2000
  • Bokgruppe: 211

Nils Christie

Nils Christie (1928 - 2015) var samfunnsforsker og en av landets mest oversatte faglitterære forfattere.
Mer informasjon om forfatteren