Velg format

På lager
kr 439
Allvit er en digital utgave av boken som er universelt utformet og inkluderer lyd. Den tilpasser seg skjermen på PC, nettbrett og mobil. Eboken har utvidede funksjoner som fullt søk, oppslag i bøkene, notat- og markeringsfunksjon. Allvit gir deg også en helt genial kildehenvisningsfunksjon: Du markerer og får riktig kildehenvisning med ett enkelt tastetrykk. Enkelt, praktisk og studievennlig!

Lærebok i familieterapi

Familieterapi har en lang tradisjon i Norge. I 1950-årene ble de første familiekontorene opprettet. På 1960-tallet ble det opprettet en familieavdeling ved Modum Bad. I psykisk helsevern for barn og ungdom ble dette etter hvert en naturlig arbeidsform, både som en poliklinisk intervensjonsform og i egne familieavdelinger. I de kommunebaserte tjenestene som skal ivareta barn og unges psykiske helse, er familieterapi en sentral arbeidsform. Og familieterapi anbefales med basis i behandlingsforskningen som intervensjonsform for en rekke av de problemstillingene vi møter hos barn og ungdom.

Forfatterne av denne boka fra 2012 presenterer og drøfter hovedretningene i familieterapifeltet sett i lys av dagens utfordringer, spesielt knyttet til hvordan de integrerer kunnskap om barn og ungdoms utvikling. De beskriver de forskjellige familieterapeutiske retningene: Hva er deres historie, hvordan brukes de i dag, og hvilke utfordringer står de overfor i forhold til morgendagen?

Hovedretningene presenteres ut fra sitt teoretiske grunnlag, sentrale intervensjonsmetoder, terapeutposisjon og forhold til annen kunnskap. Forskning om virkningen av familieterapeutiske innfallsvinkler blir presentert. For å illustrere de forskjellige måtene å arbeide på inneholder boken en rekke kliniske eksempler.

Informasjon om boka

  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215052830
  • Utgivelsesdato: 16.01.2021
  • Bokgruppe: 893

Astri Johnsen

Astri Johnsen er spesialist i klinisk psykologi. Hun har vært seksjonsleder ved Regionsenter for barn og unges psykiske helse, Helseregion Øst og Sør, Oslo og underviser ved videreutdanning i familieterapi. Hun er daglig leder og privatpraktiserende ved Institutt for familieterapi. Johnsen har skrevet flere bøker og artikler om familieterapi, utviklingsteori og spiseforstyrrelser og har vært redaktør og redaksjonsmedlem i tidsskriftet Fokus på familien.
Mer informasjon om forfatteren

Vigdis Wie Torsteinsson

Vigdis Wie Torsteinsson er spesialist i klinisk psykologi og filosof. Hun arbeider som psykologspesialist i BUPA Vestfold og som seniorrådgiver ved RBUP Øst og sør der hun underviser ved videreutdanning i familieterapi. Hun har bidratt i flere bøker om familieterapi og har skrevet artikler om familieterapi, utviklingspsykologi, spiseforstyrrelser og vitenskapsteori. Hun har vært redaktør og redaksjonsmedlem i tidsskriftet Fokus på familien.
Mer informasjon om forfatteren