Velg format

På lager
kr 559

Lungesykdommer

4. utgave
Dette er fjerde utgave, revidert og oppdatert med ny kunnskap om årsak, sykdomsutvikling, diagnostikk og behandling av de fleste lungesykdommer som er aktuelle i norsk praksis. Sjeldnere sykdommer er omtalt og markert med egen skrift.

Boken gir også en basal innføring i klinisk respirasjonsfysiologi, lungefunksjonsundersøkelser, respirasjonssvikt og søvnrelaterte pusteproblemer. Bronkoskopiske intervensjoner som har fått økt anvendelse de senere år er omtalt i eget kapittel. Generelle kirurgiske og invasive prosedyrer omtales innen respektive kapitler, men beskrives ikke i detalj.

Stoffet er lettfattelig og oversiktlig presentert. Medisinsk terminologi er forsøkt forklart med norske ord og uttrykk. Boken er rikt illustrert med fotografier, illustrasjoner og røntgen-/CT-bilder.

«Lungesykdommer» er i første rekke skrevet for medisinerstudenter og fysioterapistudenter, men både allmennleger, spesialistkandidater og annet helsepersonell som behandler lungepasienter vil ha glede av boken.

«Vi er [...] imponert over standarden og anbefaler den som førstevalg ved alle læresteder»
Sverre Lehman og Øystein Fløtten, «Tidsskrift for Den norske legeforening» 2015 (om tredjeutgaven)

Informasjon om boka

  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215044057
  • Utgivelsesdato: 25.08.2020
  • Bokgruppe: 893

Petter Giæver

Petter Giæver er spesialist i indremedisin og lungesykdommer og overlege ved Lungeavdelingen ved Oslo Universitetssykehus- Rikshospitalet. Han har mange års klinisk erfaring og har drevet utstrakt undervisning i respirasjonsfysiologi og lungesykdommer på universitets- og høyskolenivå.
Mer informasjon om forfatteren