Velg format

På lager
kr 599

Lungesykdommer

4. utgave

Informasjon om boka

  • Sider: 392
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215042794
  • Utgivelsesdato: 24.07.2020
  • Bokgruppe: 213
Dette er fjerde utgave, revidert og oppdatert med ny kunnskap om årsak, sykdomsutvikling, diagnostikk og behandling av de fleste lungesykdommer som er aktuelle i norsk praksis. Sjeldnere sykdommer er omtalt og markert med egen skrift.

Boken gir også en basal innføring i klinisk respirasjonsfysiologi, lungefunksjonsundersøkelser, respirasjonssvikt og søvnrelaterte pusteproblemer. Bronkoskopiske intervensjoner som har fått økt anvendelse de senere år er omtalt i eget kapittel. Generelle kirurgiske og invasive prosedyrer omtales innen respektive kapitler, men beskrives ikke i detalj.

Stoffet er lettfattelig og oversiktlig presentert. Medisinsk terminologi er forsøkt forklart med norske ord og uttrykk. Boken er rikt illustrert med fotografier, illustrasjoner og røntgen-/CT-bilder.

«Lungesykdommer» er i første rekke skrevet for medisinerstudenter og fysioterapistudenter, men både allmennleger, spesialistkandidater og annet helsepersonell som behandler lungepasienter vil ha glede av boken.

«Vi er [...] imponert over standarden og anbefaler den som førstevalg ved alle læresteder»
Sverre Lehman og Øystein Fløtten, «Tidsskrift for Den norske legeforening» 2015 (om tredjeutgaven)

Petter Giæver

Petter Giæver er spesialist i indremedisin og lungesykdommer og overlege ved Lungeavdelingen ved Oslo Universitetssykehus- Rikshospitalet. Han har mange års klinisk erfaring og har drevet utstrakt undervisning i respirasjonsfysiologi og lungesykdommer på universitets- og høyskolenivå.
Mer informasjon om forfatteren