Velg format

På lager
kr 599

Lyrikkens liv

Innføring i diktlesning. 2. utgave
Engasjert, kunnskapsrik innføring i å omgås dikt - fra hymner og sonetter til rap og rock.
«Lyrikkens liv» er en grunnbok i å omgås dikt. På en pedagogisk måte introduseres ulike lyriske sjangrer, tradisjoner og virkemidler. Boka gir oversikt over sentrale litteraturvitenskapelige begreper og presenterer verktøy for å få mer ut av diktlesningen. Gjennom et variert eksempelmateriale viser forfatterne spennvidden i den lyriske tradisjonen - lyrikkens liv. Mange av tekstene er hentet fra norsk og nordisk litteratur, men leseren vil også stifte bekjentskap med dikt fra gresk oldtid, italiensk sonettkunst, fransk prosadiktning, japansk haikudiktning, arabisk ghazal og amerikansk rapp. Utvalgte dikt blir analysert utførlig.

Denne nye utgaven er grundig gjennomarbeidet og oppdatert på grunnlag av flere års bruk i undervisning ved universitet og høgskoler. Blant annet er den tilført nytt stoff om musikklyrikk fra Bellmann til Jokke og Valentinerne.

"Boka gir en solid oversikt over alt du bør vite for å få mer utbytte av et godt dikt" Tom Egil Hverven, NRK

Informasjon om boka

  • Sider: 336
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215017013
  • Utgivelsesdato: 06.08.2010
  • Bokgruppe: 217

Christian Janss

Christian Janss er førsteamanuensis i germanistikk ved Universitetet i Oslo og ledende filolog på prosjektet "Henrik Ibsens Skrifter". Har utgitt bl.a. "Der Rhein" - Hölderlins Metapher (2001), "Lyrikkens liv. Innføring i diktlesning" sammen med Christian Refsum (2. utg. 2010), "Over alle tinder. Goethe og Faust" sammen med John Ole Askedal (2005) og "Kierkegaard, Ibsen og det moderne" (2010, sammen med Cappelørn, Dyrerud, Mjaaland og Ystad).
Mer informasjon om forfatteren

Christian Refsum

Christian Refsum (f. 1962) er professor i allmenn litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo og har bl.a. utgitt "Lyrikkens liv. Innføring i diktlesning" (med Christian Janss, 2. utgave 2010), "Kyssing og slåssing. Fire kapitler om film" (med Eivind Røssaak, 2005) og "Litteraturvitenskapelig leksikon" (med Unni Solberg og Jakob Lothe, 2007). Refsum har også en skjønnlitterær produksjon og har bl.a. utgitt romanen "Ingen vitner for vitnet" (2007).
Mer informasjon om forfatteren