Velg format

På lager
kr 209

Makroøkonomi - kort og godt

Boken dekker pensum i makroøkonomi på de fleste høyskoler og universiteter. Den er bygget opp på samme måte som ulike lærebøker innen faget.

«Makroøkonomi - kort og godt» gir en konsis innføring i makroøkonomi og forklarer de viktigste modellene og teoriene i faget. Leseren introduseres for de grunnleggende makroøkonomiske størrelsene og sammenhengene. Sentralt i boken er realligningen. Forfatteren har særlig vektlagt å presentere sammenhenger som er relevante for å forstå hvordan norsk økonomi fungerer.

I boken tar forfatteren for seg emner som «den norske modellen», realligningen, nasjonalregnskapet, samlet produksjon og etterspørsel, multiplikatorteori, finanspolitikk, åpen økonomi, arbeidsmarkedet, lønninger, priser og inflasjon. Pengemarkedet og valutamarkedet har fått egne kapitler.

Boken er egnet for alle studenter som tar makroøkonomikurs på bachelornivå, og er spesielt velegnet som repetisjonsbok i forbindelse med eksamensforberedelser.

"Makroøkonomi - kort og godt" inneholder en rekke oppgaver. Løsninger til oppgavene finner du på bokens nettside under www.universitetsforlaget.no.

Informasjon om boka

  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215047867
  • Utgivelsesdato: 19.04.2021
  • Bokgruppe: 895

Jon Reiersen

Jon Reiersen er førsteamanuensis i samfunnsøkonomi ved Universitetet i Sørøst-Norge. Han er dr.polit. i samfunnsøkonomi fra Universitetet i Oslo.
Mer informasjon om forfatteren