Velg format

På lager
kr 599

Matematisk fundament

Spill i grenseland

Praktisk informasjon om boken finner du her

Les intervju med forfatter i Apollon her

«Matematisk fundament - Spill i grenseland» er en lærebok i grunnleggende matematiske konsepter.

Leseren får en innføring i klassisk logikk og mengdeteori, samt trening i abstraksjon og bevisføring. Forfatteren gir en systematisk introduksjon til de fundamentale tallsystemene, kardinalitet og relasjoner, samt begynnende algebra, tallteori og analyse. Aksiomatisk metode preger oppbygningen av boken.

Leseren får bryne seg på en mengde oppgaver gjennom boken, og det er gitt løsningsforslag til de fleste av disse. Boken brukes som pensumlitteratur i bacheloremnet «Strukturer og argumenter» ved UiO, og fungerer som en bro mellom begynneremnene kalkulus og lineær algebra, og de mer avanserte matematiske emnene i reell analyse, abstrakt algebra og diskret matematikk.

Anbefalte forkunnskaper for å dra nytte av boka er full fordypning i matematikk fra videregående, litt modenhet og mye nysgjerrighet.

Informasjon om boka

  • Sider: 408
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215065663
  • Utgivelsesdato: 15.05.2023
  • Bokgruppe: 219

Snorre Harald Christiansen

Snorre H. Christiansen er professor i matematikk ved Universitetet i Oslo, der han forsker på numeriske metoder for partielle differensiallikninger. Han har i flere år undervist i emnet "Strukturer og argumenter", og boken Matematisk fundament - Spill i grenseland springer ut fra det.
Mer informasjon om forfatteren