Forventet i salg 17.01.2023

Muslimenes Muhammad - og alle andres

Anmeldelser av den danske utgaven:

• Les anmeldelse i Politikken her. (Krever abonnement)
  • Les anmeldelse i Klassekampen her. (Krever abonnement)
  • Les anmeldelse i Weekendavisen her. (Krever abonnement)
Den islamske profeten Muhammad (570-632) er en sentral skikkelse i europeisk og global religion- og kulturhistorie. De siste tiårene er imidlertid debatten rundt ham blitt stadig mer politisert og splittende, også i Norge.

Jakob Skovgaard-Petersen er professor i religionshistorie ved Københavns universitet og en av Skandinavias fremste Islam-kjennere. I dette monumentale verket spenner han opp det store lerretet og viser oss hvordan Muhammad har blitt tolket i ulike kontekster opp gjennom historien. Boken tar utgangspunkt i, og viser oss, hvordan Muhammad alltid har vært «noens». Resultatet er en helt ny fortelling, ikke om den «egentlige» Muhammad, men om den kulturelle omverdenen som har forvaltet ham, formet og omformet ham. Boka gir nødvendige bakgrunnskunnskaper for å forstå noen av vår egen tids største og viktigste kulturmøter og -konflikter.

Muslimenes Muhammad - og alle andres er rikt illustrert og utgjør et religionshistorisk pionerarbeid. Med sin etterrettelige form og kunnskapsbelagte inngang til noen av samtidens mest betente emner, er den effektiv medisin mot forenklede forståelser av religion og «de andres» tro og kultur.

Boken er oversatt fra dansk. I den norske utgaven er fokuset utvidet til en skandinavisk kontekst, med nye analyser og empiri fra Norge og Sverige. Det øvrige innholdet er gjennomgående oppdatert.

«Boka er en svært velkommen innføring i muslimsk kultur og idéhistorie og til å bli riktig og grundig klok av.»
Peter Nielsen, Bokmagasinet, Klassekampen

«6 hjerter: Islamolog tager tyren ved hornene i fremragende værk om profeten Muhammed.»
Mikael Rothstein, Politiken

«Jakob Skovgaard-Petersens store værk om muslimernes profet er fremragende formidling i smukt udstyr.»
Thomas Hoffman, Weekendavisen

• Sider: 450
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215061221
  • Utgivelsesdato: 17.01.2023
  • Oversetter: Sunnev Gran

Jakob Skovgaard-Petersen

Skovgaard-Petersen er professor i islam og den arabiske verden på Institut for Tværkulturelle og regionale studier på Københavns Universitet. Han forsker på premoderne og moderne islam, muslimske lærde og intellektuelle, religion og politikk i den arabiske verden, muslimske sekter, islamsk lov og islam i arabiske medier.