Velg format

Kommer for salg
27.02.2023
kr 449

Muslimenes Muhammad - og alle andres

 • Les anmeldelse i Politikken her. (Krever abonnement) 
 • Les anmeldelse i Klassekampen her. (Krever abonnement)
 • Les anmeldelse i Weekendavisen her. (Krever abonnement)
 • Få enkeltpersoner har hatt så stor betydning som profeten Muhammad, og over de siste 30 årene har han også kommet til å sette sitt tydelige preg på skandinavisk kultur, debatt og politikk. Kildene til den historiske Muhammad (570-632) er sparsomme, men til gjengjeld vet vi desto mer om hvordan profeten har blitt forstått, formet og omformet opp gjennom århundrene.

  Jakob Skovgaard-Petersen forteller om Muhammads posisjon i sunni- og sjiaislam, hos mystikere, reformister og jihadister, og i bildekunst og litteratur fram til vår tids påkostede filmer og TV-serier. Her fortelles også historien om ikke-muslimenes og antimuslimenes Muhammad, fra forståelsen av profeten som Antikrist i vestlig middelalder via opplysningstidens teaterstykker til karikaturstriden i 2005. Salman Rushdie-affæren behandles inngående og settes i kontekst.

  Muhammads idehistorie er også en estetisk og visuell historie, og Muslimenes Muhammad - og alle andres gir ny innsikt i hvordan profeten er blitt portrettert i bildekunst, litteratur og film. Boka er vakkert utformet med over 100 illustrasjoner.

  Muslimenes Muhammad - og alle andres gir nødvendige bakgrunnskunnskaper for alle som vil forstå noen av vår egen tids største og viktigste kulturmøter og -konflikter. Boka gir på den måten effektiv medisin mot alle slags forenklinger og essensialiseringer av «de andres» tro og kultur.

  Jakob Skovgaard-Petersen (f. 1963) er professor ved Københavns Universitet og har forsket på islam og den arabiske verden i mer enn tre tiår.

  Boka utkom på dansk i 2020, og denne norske utgaven er omarbeidet av forfatteren for et bredere skandinavisk publikum.

  Om den danske utgaven:

  «Boka er en svært velkommen innføring i muslimsk kultur og idéhistorie og til å bli riktig og grundig klok av.»
  Peter Nielsen, Bokmagasinet, Klassekampen

  «6 hjerter: Islamolog tager tyren ved hornene i fremragende værk om profeten Muhammad.»
  Mikael Rothstein, Politiken

  «Jakob Skovgaard-Petersens store værk om muslimernes profet er fremragende formidling i smukt udstyr.»
  Thomas Hoffman, Weekendavisen

  Informasjon om boka

  • Sider: 472
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215061221
  • Utgivelsesdato: 27.02.2023
  • Bokgruppe: 310
  • Oversetter: Sunnev Gran
  Jakob Skovgaard-Petersen

  Jakob Skovgaard-Petersen

  Skovgaard-Petersen er professor i islam og den arabiske verden på Institut for Tværkulturelle og regionale studier på Københavns Universitet. Han forsker på premoderne og moderne islam, muslimske lærde og intellektuelle, religion og politikk i den arabiske verden, muslimske sekter, islamsk lov og islam i arabiske medier.
  Mer informasjon om forfatteren